Zasilanie za pomocą zasilacza 150 W 24 VA

Strona główna Fora Ogólnie Zasilanie za pomocą zasilacza 150 W 24 VA

Wyświetlanie 3 wpisów - od 1 do 3 (z 3 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Nieaktywne

Cześć,

W całym ogrodzie mam instalację 24 V. Zasilanie: https://at.paulmann.com/p/plug-shine-einspeisung-ip67-230-24v-150va-silber/98850

Czy chcesz pobrać OpenSprinkler lub Raperry Pi? Niestety nie mam innego podłączenia do zasilania zaworów.

Dzięki!

Admin
    Klucznik

Cześć,

Zatem OpenSprinkler AC i OSPi działają przy napięciu 24 V AC, byłoby to możliwe. Ale co będzie dalej, trzeba będzie sterować zaworami? – Można to rozwiązać jedynie za pomocą oddzielnego kabla do zaworów.

Anonimowy
    Nieaktywne

Tak…

Uświadomiłem sobie, że mam komputer Irritrol Junior 9V, a co za tym idzie, także zawory 9V DC. I<span style="text-align: center;">Obawiam się, że i tak będę musiał dokonać pewnych modyfikacji. Samo użycie Rainbirda lub OpenSprinklera nie zadziała.</span>

Moją główną potrzebą jest programowanie i sterowanie za pośrednictwem Internetu lub aplikacji.

W każdym razie początkowo myślałem, że mogę sterować zaworami i sterować nimi za pomocą komputera (nadal myślałem o napięciu 24 V prądu stałego – tj. o tym, co dostarcza zasilacz).

W każdym razie zamieniłbym również zawory, jeśli istnieje rozsądna opcja.
    Oznacza to, że prawdopodobnie potrzebowałbym wszystkiego nowego i byłbym elastyczny.

Wyświetlanie 3 wpisów - od 1 do 3 (z 3 w sumie)
  • Trzeba się znaleźć przez rozwiązanie w tym temacie.