Użyj 2. Punkt wodny

Strona główna Fora Ogólnie Użyj 2. Punkt wodny

• Temat wynosi 1 godzinę, 2 godziny i dostępna jest aktualizacja 6 lat temu prz Admin.
Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Nieaktywne

Witam, mam 2 punkty poboru wody, które chciałbym zamienić na zraszacz otwarty. Na jednym jest skrzynka z 3 zaworami. Doprowadzenie wody odbywa się z piwnicy. Chciałbym tam również umieścić otwarty zraszacz. Drugi punkt poboru wody to kran zewnętrzny. Z jednej strony chciałbym zachować normalny, nie przełączany kran przez rozdzielacz. Chciałbym, aby drugi można było przełączać za pomocą zaworu elektromagnetycznego 24 V.

Niestety nie mam możliwości wyciągnięcia kabla z Opensprinklera. Mój pomysł jest taki, żeby zasilać napięciem 24V poprzez gniazdko przełączane. Jak czytam w opisie, mogę użyć RFToy do odczytania kodowania i bezpośredniego jego przełączenia. A teraz moje pytania

A co z zasięgiem sygnału (musi przejść przez dwie ściany)?
    Czy możliwe jest również przełączenie gniazda WiFi?
    A może masz inne pomysły?

Celem jest sterowanie wszystkim, co ma związek z wodą, poprzez otwarty tryskacz.

Dziękuję za pomysł

Admin
    Klucznik

Witaj, więc dzięki OpenSprinkler możesz przełączać urządzenia sterowane zarówno przez WLAN, jak i RFToy.

Niestety nie mogę wiele powiedzieć na temat zasięgu, w Twoim przypadku jest to możliwe tylko poprzez wypróbowanie.

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Trzeba się znaleźć przez rozwiązanie w tym temacie.