Cześć,
Zresetowałem Ospi w ramach przygotowań do nowego sezonu. Oczywiście wcześniej zrobiłem kopię zapasową starej konfiguracji. Oto co zrobiłem:
- Ponowna instalacja Raspi z Raspi Imager do najnowszej wersji RaspiOS Trixie
- Pobierz najnowszą wersję oprogramowania sprzętowego za pośrednictwem git
- Sudo ./build.sh opsi działało bez błędów
- Konfiguracja odtwarzana za pośrednictwem strony internetowej
Następnie pojawił się komunikat o błędzie „Błąd sieci”, a interfejs przestał reagować. Następnie zatrzymałem usługę i usunąłem plik „done.dat”. Następnie strona uruchomiła się ponownie, ale ustawienia zniknęły. Po kilku rozwiązywaniu problemów udało mi się teraz zawęzić zakres działania do tego stopnia, że Ospi działa i można go również skonfigurować (zawsze zaczynałem od konfiguracji). Do tego momentu, gdy zmieniam opcję w „Opcje -> Pogoda i czujniki -> Metoda regulacji”, pojawia się komunikat o błędzie Błąd sieci i nic już nie działa. Gdy tylko ustawię coś innego niż „Manuel”, coś w konfiguracji się psuje.
Kiedy ponownie ładuję witrynę, pojawia się załączony komunikat o błędzie „Uszkodzona odpowiedź”. Jeśli przejdę stamtąd do narzędzia API, podczas pobierania danych kontrolera nadal pojawia się komunikat, że Json ma błędy (patrz drugi zrzut ekranu).
Masz pomysł, co jeszcze może być tego przyczyną? Czy są inne miejsca, w których Ospi przechowuje swoją konfigurację, które być może będę musiał usunąć?
VG Mathiasa
Załączniki:
Musisz być
zalogowany aby wyświetlić załączone pliki.