Nie można zapisać opcji

Strona główna Fora Ogólnie Nie można zapisać opcji

Wyświetlanie 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Frank
    Uczestnik

Cześć,

Od aktualizacji 2.4.0.(190) nie można już zapisywać opcji.  „Proszę sprawdzić wpis i spróbować ponownie” O czym jest ten komunikat, niczego nie zmieniłem. Zarówno na komputerze, jak i w aplikacji. Sprzęt 3.2AC. Czy ktoś ma pomysł?

I dlaczego system pyta mnie 5 razy „Nie jestem robotem”, kiedy to piszę?

Dzięki

Szczery

Admin
    Klucznik

Cześć, jest już aktualizacja oprogramowania sprzętowego 192, która działa lepiej

Frank
    Uczestnik

Kiedy wchodzę do aktualizacji oprogramowania sprzętowego online, pojawia się komunikat, że oprogramowanie jest aktualne.

Mathias Stöber
    Uczestnik

Cześć,

Mam też problem, że część opcji nadal nie jest zapisana. Czasami są, ale po ponownym uruchomieniu znowu ich nie ma. Oznacza to, że opcje i ustawienia z konfiguracji czujnika analogowego są zawsze resetowane. Czy można to trochę lepiej debugować?

Mam tutaj Ospi z bieżącym zamówieniem z Githuba.

VG Mathiasa

Mathias Stöber
    Uczestnik

Cześć,

Właśnie znowu czegoś spróbowałem. Miałem całą konfigurację za pośrednictwem API. Najpierw zdefiniowałem „ręczną” metodę nawadniania. W konfiguracji podanej przez API nie było wpisów dla wartości „wto:{}”. Jeśli zmieniłem dostawcę pogody i go zapisałem, wartość zniknęła po ponownym otwarciu opcji i została zresetowana do dostawcy „apple”. Nie widziałem też żadnych zmian w wynikach konfiguracji za pośrednictwem interfejsu API. Następnie ustawiam metodę nawadniania na „ETO”. Potem mogłem także zobaczyć ustawienia w „wto:{…}” w konfiguracji z API. Kiedy następnie ustawię dostawcę pogody na „openmeteo”. Z jednej strony było to w konfiguracji

„wto”: {
    „baseETo”: 0,15,
    „elewacja”: 262,
    „klucz”: „”,
    „dostawca”: „OpenMeteo”
    }

ale następnie wyświetlane również poniżej

„wtdata”: {
    „wp”: „OpenMeteo”,….}

Czy jest możliwe, że niektóre opcje są zapisywane w obszarach, które nie zawsze są obecne w konfiguracji i są tu luki? Jeśli dobrze rozumiem, interfejs sieciowy to po prostu plik js uruchamiany na serwerze WWW, który następnie korzysta z interfejsu API w celu faktycznego wprowadzenia zmian. Wygląda na to, że istnieje różnica pomiędzy tym, co pokazuje interfejs, być może jako domyślny, a tym, co jest następnie zapisywane do zraszacza poprzez API. Lub jeśli zmienisz coś w jednym miejscu, ale wartości domyślne zostaną zapisane w innym miejscu.

Jeśli będę mógł w jakikolwiek sposób pomóc lub przeprowadzić dalsze testy, daj mi znać.

VG Mathiasa

Wyświetlanie 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Trzeba się znaleźć przez rozwiązanie w tym temacie.