Zmień strony internetowe OSPi

Strona główna Fora Ogólnie Zmień strony internetowe OSPi

Wyświetlanie 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Nieaktywne

Cześć,

W ramach testu załadowałem OSPi na mój Raspi i pobawiłem się nim. Ponieważ funkcja pogody jest dla mnie trochę podejrzana, chciałbym wyświetlić ilość opadów pobranych z serwera pogodowego pod wyświetlaniem pogody na stronie internetowej. Przeszukałem źródła w poszukiwaniu fragmentów tej witryny, ale nic nie znalazłem. W jaki sposób aplikacja tworzy strony internetowe OpenSprinkler i gdzie mogę na przykład znaleźć wyniki bieżących informacji o pogodzie?

Powitanie,

świerszcze

Admin
    Klucznik

OSPi nie ma serwera WWW, a jedynie interfejs API.

Rzeczywisty interfejs użytkownika pochodzi z ui.OpenSprinkler.com, kod źródłowy jest dostępny tutaj:

https://github.com/OpenSprinkler/OpenSprinkler-App

Jeśli chcesz stworzyć własną witrynę, możesz zmienić jej konfigurację. Połączenia w przeglądarce http://<ip-deines-OSPi:8080>/su

NA. Teraz możesz podać link do własnej strony.

Anonimowy
    Nieaktywne

Aplikacja OpenSprinkler to aplikacja na smartfony, prawda? Właściwie chcę przejść do strony, która pojawia się po wpisaniu adresu IP mojego OSPi w przeglądarce internetowej. Musiało w jakiś sposób dostać się do Raspi. A jeśli skrypt instalacyjny nie ładuje niczego z Internetu, witryna musiałaby zostać uwzględniona w repozytorium oprogramowania sprzętowego OpenSprinkler - to wszystko, co załadowałem na Raspi.

Mógłbym stworzyć własną stronę z obliczeniami pogody w katalogu /su, prawda? API jest prawdopodobnie w instrukcji. Właściwie to jestem zainteresowany sprawdzeniem na stronie internetowej, jakich opadów spodziewa się OSPi. A może OSPi w ogóle nie ma tych informacji?

Admin
    Klucznik

Nie, aplikacja i witryna są napisane w języku JavaScript i mają ten sam kod programu. I nie, nie jest ono przechowywane w repozytorium oprogramowania sprzętowego.

Admin
    Klucznik

Rozwiązaniem jest więc:

1. Pobierz kod źródłowy z Githuba

2. Skonfiguruj serwer WWW i skonfiguruj powyższy kod źródłowy jako stronę internetową

3. Zmień ustawienia /su tak, aby wskazywało serwer WWW.

Wyświetlanie 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Trzeba się znaleźć przez rozwiązanie w tym temacie.