Problem: Czujnik deszczu nie przerywa nawadniania

Strona główna Fora Ogólnie Problem: Czujnik deszczu nie przerywa nawadniania

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Nieaktywne

Witam, kilka tygodni temu kupiłem OpenSprinkler 3.2 (najnowsze oprogramowanie), które steruje 8 elektrozaworami Huntera. To również działa doskonale.

Teraz kupiłem czujnik deszczu Hunter Rain Clik i podłączyłem go poprzez GND i SN2. Następnie wybierz czujnik deszczu w opcjach w obszarze Czujnik 2 i pozostaw opcję „Normalnie otwarty” niezaznaczoną. Ponieważ czujnik jest otwieraczem.

Na wyświetlaczu widzę małe r, co dla mnie oznacza, że ​​czujnik został rozpoznany. Teraz kliknąłem przycisk testowy i pojawia się komunikat Sensor 2 aktywowany, małe r zmienia się w duże R, a następnie pojawia się symbol deszczu.

Uruchomiłem ręcznie dwa obwody nawadniające i ponownie wcisnąłem przycisk testowy. Pojawia się symbol deszczu, ale kręgi irygacyjne się nie zatrzymują. Sprawdziłem również, aby upewnić się, że zaznaczyłem opcję Ignoruj ​​​​czujnik 2. Tak nie jest.

Całość przetestowałem z czujnikiem 1. Wynik ten sam.

Zaznaczyłem także pole Normalnie otwarte. Nic nie działa. Teraz nie wiem co dalej robić.

Byłbym wdzięczny za sugestie.

Z góry dziękuję.

Z wyrazami szacunku
    Heiko

Admin
    Klucznik

Ręczne uruchamianie obwodów lub programów nawadniających nie jest przerywane przez czujniki.

W przeciwnym razie ręczne uruchomienie programu nie byłoby możliwe w przypadku zadziałania czujnika.

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Trzeba się znaleźć przez rozwiązanie w tym temacie.