Przycisk aktywujący kręgi

Strona główna Fora Ogólnie Przycisk aktywujący kręgi

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Simulant
    Uczestnik

Witam wszystkich,

Oprócz podlewania trawnika i łóżka, podłączyłem teraz także szklarnię. Zraszacz otwarty znajduje się w pobliżu pompy. Stamtąd do szklarni idzie stały przewód ciśnieniowy i kabel sterujący (ok. 20m), a w szklarni mam dwa elektrozawory i mechaniczny kran. Zawory elektromagnetyczne idą do reduktora ciśnienia, a stamtąd do linii kroplujących dla roślin. Wszystko działa idealnie w aplikacji i przeglądarce. Niestety moja żona ma pewien problem z akceptacją obsługi cyfrowej.

Chciałbym teraz zamontować w szklarni dwa przyciski (mechaniczne), które następnie włączałyby odpowiedni obwód nawadniający w szklarni na np. 10 minut. W kablu sterującym otwierającym lub zamykającym elektrozawory nie ma już wolnych przewodów. tak, że nie mogę uzyskać dostępu do opensprinklera za pomocą kabla. Trzeba to więc jakoś „inteligentnie” zrobić. Niestety, nie znalazłem jeszcze odpowiedniego sposobu myślenia o tym. Czy mógłbyś przechwycić dane wejściowe poprzez komponenty Shelly, a następnie wysłać je do opensprinklera przez http lub podobnie? Czy istnieje sposób, aby cyfrowo wydać zraszaczowi polecenie: „Włącz obwód 3 na 10 minut” bez konieczności konfigurowania kompletnego systemu inteligentnego domu?

Dziękuję i pozdrawiam

Admin
    Klucznik

Zajrzyj tutaj na forum pod hasłem „Sztuczka nr 6”

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Trzeba się znaleźć przez rozwiązanie w tym temacie.