Το FlowSensor 3-wire δεν αναγνωρίζεται

Αρχική σελίδα Συζητήσεις Γενικά Το FlowSensor 3-wire δεν αναγνωρίζεται

Τοποθέτηση σημείων:  , ,

• Αυτό το θέμα έχει 4 απαντήσεις, 2 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη πριν από τον χρήστη KaNe.
Προβολή 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Άρθρα
    KaNe
    Συμμετέχων

Γεια σε όλους,

Αγόρασα έναν μετρητή ροής για το OSPI μου (υλικολογισμικό 2.1.9). Το δοκίμασα σε ένα Arduino, αποδίδει ψηφιακό 0/1, δηλαδή παλμούς ανά λίτρο (σύμφωνα με το φύλλο δεδομένων 1 παλμός/λίτρο).

Το συνέδεσα και σωστά, Vin (+5V), Sensor1 το καλώδιο δεδομένων και GND φυσικά. Αφού δούλεψε με ένα Arduino και ακριβώς την καλωδίωση, υποθέτω ότι είναι σωστό.

Δυστυχώς τίποτα δεν μετριέται κατά το πότισμα, ο σωστός αισθητήρας1 ​​επιλέγεται ως τύπος αισθητήρα, η επιλογή “Ignore Sensor1” είναι επίσης απενεργοποιημένη, οπότε θα πρέπει να μετράει.

Έχω αυτόν τον αισθητήρα: https://www.amazon.de/gp/product/B089KJFVLV

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Τι πάει στραβά; Εναλλακτικά – έχει κανείς άλλον αισθητήρα για 1″ (32mm);

Χαιρετισμός,
    Kai

Admin
    Keymaster

Θα ήταν πιο ενδιαφέρον να μάθετε τι έχετε ορίσει στις ρυθμίσεις αισθητήρων

KaNe
    Συμμετέχων

Γειά σου,

Η ρύθμιση είναι αισθητήρας τύπου 1 «ροή» και 1 λίτρο/παλμό

Ο αισθητήρας 2 είναι ενεργοποιημένος στο "none".

Χαιρετισμούς Kai Neuhaus

Admin
    Keymaster

Γειά σου,

Το φύλλο δεδομένων γράφει "ισχύς εξόδου DC 4,7 V", που πιθανώς σημαίνει ότι αλλάζει το καλώδιο σήματος σε PLUS.

Δυστυχώς αυτό δεν λειτουργεί, οι μετρητές παλμών πρέπει να βάλουν GND στην είσοδο του αισθητήρα.

Έτσι, υπάρχει πάντα μια ώθηση όταν είναι συνδεδεμένο το GND+SENSOR

KaNe
    Συμμετέχων

Γειά σου,

Ναι, αυτό είναι αλήθεια από μόνο του. Αυτή είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά με αισθητήρες 2 καλωδίων (αισθητήρας + Gnd), με αισθητήρες 3 συρμάτων μόνο ένα επιπλέον + στο VIN, τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα εγώ. Κατάφερα να διαβάσω τουλάχιστον το 1 και το 0 σε μια ψηφιακή θύρα χρησιμοποιώντας το Arduino. Εξ ου και η έκπληξή μου.
    Αλλά εντάξει, εναλλακτικά θα αγοράσω έναν άλλο αισθητήρα, απλά δεν μπορώ να βρω έναν λογικά προσιτό αισθητήρα 2 καλωδίων για 1″ πουθενά.
    Είμαι ανοιχτός σε συστάσεις.

Ευχαριστώ για την υποστήριξη.
    Χαιρετισμός,
    Kai

Προβολή 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα συζήτησης.