πολλαπλές ζώνες – ένας αισθητήρας υγρασίας εδάφους;

Αρχική σελίδα Συζητήσεις Γενικά πολλαπλές ζώνες – ένας αισθητήρας υγρασίας εδάφους;

Προβολή 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Άρθρα
    Badger
    Συμμετέχων

Γειά σου!

Πρώτα απ 'όλα: Δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα το OpenSprinkler. Εξ ου και η πιθανώς κάπως λαϊκή ερώτηση.

Στο μέλλον θα ήθελα να ελέγξω 4 ζώνες (διαδοχικές), αλλά θέλω να εγκαταστήσω μόνο έναν αισθητήρα υγρασίας εδάφους.
    Μπορεί το OpenSprinkler να το χειριστεί σωστά;

Αφού κοίταξα διάφορες οδηγίες, ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος αν λειτουργεί όπως θέλω.

Η ιδέα μου:
    – Ορίζω μια επιθυμητή ώρα άρδευσης (π.χ. ζώνη Α από 4:00 π.μ. έως 4:15 π.μ., ζώνη Β από 4:15 π.μ. έως 4:30 π.μ., κ.λπ.).
    – Το πάτωμα έχει π.χ. Μετά από 10 λεπτά ποτίσματος με την επιθυμητή υγρασία, το πότισμα σταματά στη ζώνη αυτή
    – η τιμή αναφοράς (σε αυτή την περίπτωση 10 λεπτά) χρησιμοποιείται πλέον για την άρδευση της ζώνης Β
    – κλπ κλπ

Λειτουργεί όπως φαντάζομαι; Ή θα χρειαζόμουν πραγματικά 4 αισθητήρες για μια τέτοια περίπτωση; Ή θα το έλυνες τελείως διαφορετικά;

Με εκτίμηση
    Πατρίκιος

Admin
    Keymaster

Γειά σου,

αυτό δεν είναι πρόβλημα. Πρώτον, δεν ρυθμίζεται η ζώνη, αλλά τα προγράμματα. Εάν και οι 4 ζώνες είναι σε ένα πρόγραμμα, υπάρχει μόνο μία ρύθμιση. Ωστόσο, εάν θέλετε να έχετε ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε ζώνη, τότε απλώς δημιουργήστε 4 προσαρμογές για κάθε πρόγραμμα.

Η επεξεργασία της υγρασίας του εδάφους γίνεται μέσω της λειτουργίας «Προσαρμογές προγράμματος».

Δημιουργείτε 4 από αυτά, το καθένα με τον ίδιο αισθητήρα, αλλά πάντα με διαφορετικό πρόγραμμα

Badger
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

Αλλά αυτό σημαίνει: Ακόμα κι αν οι βαλβίδες ζώνης ενεργοποιούνται διαδοχικά, η ζώνη 2 ξεκινά ακόμα κι αν η ζώνη 1 διακόπηκε νωρίς επειδή το έδαφος είναι ήδη αρκετά υγρό;
    Απλώς θέλω να είμαι ασφαλής προτού αγοράσω το χειριστήριο :)

Admin
    Keymaster

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το πρόγραμμα προσαρμόζεται.
    Δίπλα μας, έχουμε δύο ζώνες 1 και 2, με χρόνο λειτουργίας Zone1 = 2 και Zone2 = 5 λεπτά. Αυτό αντιστοιχεί σε 100%
    Εάν ο αισθητήρας υγρασίας εδάφους αναφέρει μόνο μερική υγρασία και η προσαρμογή του προγράμματος υπολογίζει το 50%, τότε το πρόγραμμα εκτελείται με Zone1 = 1 και Zone2 = 2,5 λεπτά

Admin
    Keymaster

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το πρόγραμμα προσαρμόζεται.
    Δίπλα μας, έχουμε δύο ζώνες 1 και 2, με χρόνο λειτουργίας Zone1 = 2 και Zone2 = 5 λεπτά. Αυτό αντιστοιχεί σε 100%
    Εάν ο αισθητήρας υγρασίας εδάφους αναφέρει μόνο μερική υγρασία και η προσαρμογή του προγράμματος υπολογίζει το 50%, τότε το πρόγραμμα εκτελείται με Zone1 = 1 και Zone2 = 2,5 λεπτά

Badger
    Συμμετέχων

Τέλεια - ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Προβολή 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα συζήτησης.