Ενσωμάτωση Ospi στο οικιακό δίκτυο με το IOBroker

Αρχική σελίδα Συζητήσεις Γενικά Ενσωμάτωση Ospi στο οικιακό δίκτυο με το IOBroker

Τοποθέτηση σημείων:  , , ,

• Αυτό το θέμα έχει 2 απαντήσεις, 2 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη πριν από τον χρήστη Hanghuhn.
Προβολή 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Άρθρα
    Hanghuhn
    Συμμετέχων

Γειά σου,

Χρησιμοποιώ την πλακέτα Ospi εδώ και χρόνια, πέρυσι χρειάστηκε να εγκαταστήσω ένα νεότερο RPI επειδή το τελευταίο δεν ήταν πλέον συμβατό με το τρέχον υλικολογισμικό.

Όλα είναι καλά μέχρι στιγμής, τώρα έχω παρατηρήσει ότι η διεπαφή Ospi :8080 δεν είναι πάντα αξιόπιστη προσβάσιμη. Μπορεί να μην μπορώ να έχω πρόσβαση με πολλές συσκευές ταυτόχρονα;

Μερικές φορές έπρεπε να αποσυνδέσω και να επανεκκινήσω γιατί δεν μπορούσα να πάω άλλο.

Γι' αυτό ήθελα να το φέρω στο IOBroker, το έχει ήδη εφαρμόσει κανείς εδώ;

Ενεργοποίησα το MQTT και έκανα τα πρώτα βήματα για να ρωτήσω το OSPI χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα Linux, ώστε να μπορώ να ενεργοποιήσω μια καθαρή επανεκκίνηση από απόσταση.

Σίγουρα θα είχε νόημα να ενημερώσετε το Raspbian στο RPI ή είναι OpenSprinkler rel. Εύκολη φροντίδα;

Χαιρετισμός

Θωμάς

Συνημμένα:
    Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να δείτε τα συνημμένα αρχεία.
    Ανώνυμος
    Ανενεργός

Θα με ενδιέφερε και αυτό. Σκέφτομαι να μεταφέρω τιμές από το Netatmo (ενσωματωμένο στο ioBroker) στο Ospi, για παράδειγμα να διακόψω την άρδευση για 24 ώρες όταν βρέχει. Αλλά νομίζω ότι η τρέχουσα εφαρμογή MQTT δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό.

χαιρετισμός

HG

Hanghuhn
    Συμμετέχων

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν κατά λάθος κατάφερα να ενσωματώσω το Ospi στο Iobroker μέσω Mqtt.

Είχα ορίσει μια θύρα που ήταν ήδη κατειλημμένη από το Sonoff, γι' αυτό δεν προχώρησα περισσότερο την τελευταία φορά.

Μόλις έκανα και τις ενημερώσεις.

Αλλά έχω άλλο εργοτάξιο αυτή τη στιγμή, οπότε δεν συνέχισα με το Ospi και το Iobroker.

Προβολή 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα συζήτησης.