Γειά σου,
Θα ήθελα να εφαρμόσω την παρακάτω περίπτωση χρήσης και εξακολουθώ να ψάχνω για το σωστό υλικό. Συνάντησα ανοιχτούς ψεκαστήρες.
Ίσως μπορείτε να μου πείτε αν αυτό θα λειτουργούσε.
Έχω πηγή νερού με υποβρύχια αντλία 230V.
Θα ήθελα να εξυπηρετήσω δύο καταναλωτές/κυκλώματα από αυτήν την πηγή.
Το κύκλωμα 1 θα πρέπει να δέχεται νερό σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας για ένα χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί. Αλλά μόνο μέχρι να ανταποκριθεί ένας πλωτηροδιακόπτης (απλός διακόπτης ανοίγματος/κλειστού).
Το κύκλωμα 2 θα πρέπει να μπορεί να ελέγχεται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας διακόπτη και είναι ανεξάρτητο από το κύκλωμα 1.
Φαντάστηκα το όλο θέμα με μια πλακέτα OSPi. Θα ήθελα να συνδέσω τον πλωτηροδιακόπτη ως αισθητήρα 1. Ο αισθητήρας 2 θα είναι τότε ένας διακόπτης για χειροκίνητο έλεγχο.
Θα ήθελα να ελέγξω την αντλία ως κύρια μέσω ρελέ. (Μπορείτε να μου πείτε τι χρησιμοποιώ καλύτερα; OSPi με 24VAC)
Ουσιαστικά υπάρχουν οι ακόλουθες διαδικασίες μεταγωγής:
Κύκλωμα 1: Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εφόσον ο πλωτηροδιακόπτης είναι ελεύθερος. Εάν χτυπήσει ο πλωτηροδιακόπτης, μην ανοίξετε τη βαλβίδα 1 και την κύρια μονάδα για την αντλία μέχρι να πέσει ξανά η στάθμη και μετά συνεχίστε κανονικά στο πρόγραμμα.
Κύκλωμα 2: Η βαλβίδα και η κύρια μονάδα ανοίγουν όσο είναι ενεργοποιημένος ένας διακόπτης. Ανεξάρτητα από το κύκλωμα 1, η κύρια μονάδα πρέπει επίσης να ανοίξει όταν ενεργοποιείται ο πλωτηροδιακόπτης. Στην καλύτερη περίπτωση, το χρονοδιάγραμμα για το κύκλωμα 1 αγνοείται όσο ο διακόπτης είναι ενεργοποιημένος. Διαφορετικά και οι δύο βαλβίδες μπορεί να είναι ανοιχτές ταυτόχρονα.
Οι δεξιότητες προγραμματισμού είναι διαθέσιμες και δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με τη σύνταξη κώδικα εάν είναι απαραίτητο. Με απασχολούν πρωτίστως οι λειτουργίες του υλικού.
Ευχαριστώ.
χαιρετισμός
wingi