Πότισμα κήπου OpenSprinkler ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες με μετεωρολογικό σταθμό Netatmo

Αρχική σελίδα Συζητήσεις Εισήχθη Πότισμα κήπου OpenSprinkler ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες με μετεωρολογικό σταθμό Netatmo

Τοποθέτηση σημείων:  , , ,

• Αυτό το θέμα έχει 10 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη πριν από τον χρήστη Admin.
Προβολή 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Άρθρα
    Ανώνυμος
    Ανενεργός

Για να ποτίσω τον κήπο του σπιτιού μου με ταράτσα, εγκατέστησα έναν υπολογιστή άρδευσης OpenSprinkler για να ελέγχω το σύστημα άρδευσης Gardena με βάση τις καιρικές συνθήκες.

Το OpenSprinkler είναι εγκατεστημένο στο γκαράζ και παρέχει τρεις ζώνες άρδευσης εξοπλισμένες με βαλβίδες AC Gardena 24V. Είναι ενσωματωμένο στο δίκτυο WiFi μου μέσω του ενσωματωμένου προσαρμογέα WiFi και τροφοδοτείται από το σχετικό τροφοδοτικό. Οι βαλβίδες εγκαθίστανται στην πίσω αυλή του κιβωτίου βαλβίδων 2 κατευθύνσεων Gardena και στην μπροστινή αυλή του κιβωτίου βαλβίδων 1 κατεύθυνσης. Το γκαζόν πίσω από το σπίτι ποτίζεται με έναν αναδυόμενο τετράγωνο ψεκαστήρα και έναν αναδυόμενο εκτοξευτήρα τουρμπίνας. Διαφορετικά ακροφύσια στάγδην άρδευσης χρησιμοποιούνται για το πότισμα των φυτών στα κρεβάτια μπροστά από το σπίτι και τις γλάστρες στη βεράντα πίσω από το σπίτι.

Εγκατάσταση του OpenSprinkler στο γκαράζ

Χρησιμοποιώ το OpenSprinkler 3.1-DC από την άνοιξη του 2019. Είχα ήδη δύο χρόνια εμπειρίας με ένα OpenSprinkler OSBee, αλλά δεν ήθελα να χάσω τα πλεονεκτήματα της άρδευσης με βάση τις καιρικές συνθήκες.

Οι τρεις ζώνες άρδευσης ορίζονται στο πρόγραμμα υλικολογισμικού OpenSprinkler ως «Backyard Lawn», «Backyard Flowers» και «Frontyard Flowers».

Κατά τη γνώμη μου, το πότισμα του κήπου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες έχει νόημα μόνο εάν υπάρχει πρόσβαση σε αξιόπιστα τοπικά καιρικά δεδομένα. Η ποσότητα της βροχόπτωσης συγκεκριμένα μπορεί να διαφέρει πολύ από μέρος σε μέρος. Για το λόγο αυτό, ενσωμάτωσα τον υπάρχοντα μετεωρολογικό σταθμό μου Netatmo στο σύστημα ελέγχου.

Χρησιμοποιώ τη μέθοδο Zimmerman ως τη μέθοδο που σχετίζεται με τον καιρό για το OpenSprinkler. Ρύθμισα τη βασική τιμή για την υγρασία στο 65%, όλες οι άλλες βασικές τιμές διατηρήθηκαν. Νομίζω ότι αυτό αντιστοιχεί αρκετά στο μέσο επίπεδο υγρασίας κατά την περίοδο της κηπουρικής της Κεντρικής Ευρώπης και είχα καλές εμπειρίες με αυτό.

Στην τρέχουσα έκδοση V2.0.4 της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας OpenSprinkler, τα δεδομένα καιρού των τελευταίων 24 ωρών χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της τιμής άρδευσης «% Επίπεδο Νερού» όταν επιλέγεται η μέθοδος Zimmerman και επιλέγεται Τοπικός Μετεωρολογικός Σταθμός ή Καιρός Υπόγειος. Ωστόσο, αυτό είναι μάλλον ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την κλασική μέθοδο Zimmerman, καθώς στον υπολογισμό της αξίας άρδευσης περιλαμβάνονται περισσότερα τρέχοντα δεδομένα για τη θερμοκρασία, την υγρασία και τις βροχοπτώσεις.

Τα τελευταία χρόνια, οι πάροχοι καιρικών υπηρεσιών και οι υπηρεσίες cloud έχουν εισαγάγει όλο και περισσότερο συστήματα πληρωμών και η ομάδα OpenSprinkler έχει πραγματοποιήσει ορισμένες ενημερώσεις σχετικά με αυτό.

Για να γίνω λίγο πιο ανεξάρτητος από αυτό, εγκατέστησα το OpenSprinkler Weather Service μαζί με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα καιρού WeeWx σε ένα Raspberry Pi. Το WeeWx δημιουργεί τη σύνδεση με τον μετεωρολογικό σταθμό Netatmo και επιτρέπει επίσης μια γραφική απεικόνιση των δεδομένων καιρού. Έκανα επίσης εκ νέου μεταγλώττιση του υλικολογισμικού OpenSprinkler 2.1.9(7) και επαναφορά της περιοδικής δημοσκόπησης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από 6 ώρες σε μία ώρα. Κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ληφθούν τα τρέχοντα δεδομένα για την άρδευση τις πρώτες πρωινές ώρες. Λόγω της τοπικής εγκατάστασης Raspberry Pi της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για την ομάδα OpenSprinkler λόγω της αυξημένης συχνότητας ψηφοφορίας.

Για να αποφευχθεί η άρδευση όταν βρέχει, εγκαταστάθηκε επίσης ένας αισθητήρας βροχής Kenko M152 που συνδέθηκε στην είσοδο S1 του αισθητήρα OpenSprinkler. Η υπηρεσία cloud IFTTT δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για προειδοποιήσεις βροχής, καθώς ο εγγυημένος χρόνος απόκρισης στη μη πληρωμένη έκδοση μπορεί να είναι έως και 1 ώρα.
    Χρησιμοποιώ μόνο το IFTTT για να καταγράψω τη συνολική ποσότητα βροχής από την προηγούμενη ημέρα που καθορίστηκε από το Weather Underground και τις δραστηριότητες OpenSprinkler στο Ημερολόγιο Google.

Τα τελευταία χρόνια ο χλοοτάπητας, τα λουλούδια και οι θάμνοι ποτίζονται κάθε δύο μέρες στις 7:00 π.μ. Φέτος πρέπει να βελτιωθεί η παροχή νερού στα φυτά σε γλάστρες της βεράντας, καθώς προφανώς χρειάζεται να τροφοδοτούνται με νερό συχνότερα από κάθε δύο μέρες τις ζεστές μέρες.

Το γκαζόν πλέον ποτίζεται κάθε δύο μέρες, λίγο μετά την ανατολή του ηλίου. Τα λουλούδια και οι θάμνοι ποτίζονται καθημερινά στις 6:00 μ.μ. Ορίζεται 100% βασική τιμή 30 λεπτών για το γκαζόν και 100% βασική τιμή 15 λεπτών για τα λουλούδια και τους θάμνους. Αλλά εξακολουθώ να βελτιστοποιώ εδώ και πιθανώς θα αυξήσω το πότισμα του γκαζόν σε τρεις ημέρες με 100% βασική τιμή 45 λεπτών.

Για μένα είναι επίσης σημαντικό να ελέγχω τη λειτουργία του συστήματος άρδευσης όταν ταξιδεύω. Εκτός από τον έλεγχο του OpenSprinkler με την εφαρμογή OpenSprinkler, σε περίπτωση σοβαρού σφάλματος, είναι επίσης δυνατή η επαναφορά ρεύματος του OpenSprinkler μέσω μιας ραδιοελεγχόμενης υποδοχής που μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας το Fritz!Box.

Admin
    Keymaster

Λοιπόν, αυτό ονομάζω εξαιρετική περιγραφή.

Έχω επίσης ενσωματώσει τον μετεωρολογικό μου σταθμό, αλλά εξακολουθώ να είμαι συνδεδεμένος με το OpenSprinkler μέσω του Weatherunderground.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Γεια σου Franzstein,

Έχω ακριβώς αυτό το έργο στο μυαλό μου. Μπορείτε να μου δώσετε περαιτέρω συνδέσμους ή πηγές ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω τις πληροφορίες για τον καιρό και τις πληροφορίες βροχής netatmo στο OSPI. Μάλλον θα έπρεπε επίσης να μεταγλωττίσω ξανά την τρέχουσα έκδοση του OpenSprinkler για PI, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πώς να το κάνω ακόμα. Ως εκ τούτου, είμαι πολύ ευγνώμων για οποιαδήποτε πληροφορία.

Admin
    Keymaster

Γεια σας hg, Τα πάντα περιγράφονται πραγματικά στο αγγλόφωνο φόρουμ OpenSprinkler, στις σχετικές οδηγίες και άρθρα της βάσης γνώσεων και στο αποθετήριο OpenSprinkler GitHub. Είναι λίγο κουραστικό να μαζεύεις τα πάντα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πλήρης περιγραφή σε ένα μέρος. Ο ευκολότερος τρόπος θα ήταν να καταχωρήσετε τον σταθμό Netatmo στο Weather Underground, να ενημερώσετε το υλικολογισμικό OpenSprinkler και, στη συνέχεια, να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα καιρού από το Weather Underground. Ακολουθούν μερικοί ενδιαφέροντες σύνδεσμοι για το θέμα: https://OpenSprinkler.com/forums/topic/error-building-firmware-from-source/ https://openthings.freshdesk.com/support/home https://github.com/OpenSprinkler Δυστυχώς, θα είμαι σε διακοπές για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσω αν είναι δυνατόν στη συνέχεια. Χαιρετισμούς Φραντς (μεταβίβασε)

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, Φραντς. Θα το δοκιμάσω. Προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω το netatmo μόνο ως πηγή δεδομένων βροχής και θερμοκρασίας μέσω του Weather Underground. Θέλω να ενσωματώσω την κατάσταση στον κήπο μου με μεγαλύτερη ακρίβεια. Μπορώ να αλλάξω τα δεδομένα καιρού από DarkSky σε WUnderground στις "Επιλογές" και "Για προχωρημένους". Χρειάζεται ακόμα το WeeWx; Θα αφήσω το υλικολογισμικό ως έχει (2.1.9(4)) προς το παρόν. Εάν χρειάζομαι και ωριαία ενημέρωση, ίσως χρειαστεί να το κάνω ξανά. Αλλά νομίζω ότι εξαρτάται από τη μέθοδο που επιλέγεται για τον καιρό. Πρέπει να το δοκιμάσω. Τι χρησιμοποιείτε εκεί (Zimmerman, ETo);

Ανώνυμος
    Ανενεργός

<p style="text-align: left;">Μόνο πολύ σύντομα. Το WeeWx δεν χρειάζεται. Το Weather Underground μπορεί να επιλεγεί ως υπηρεσία καιρού απευθείας στο OpenSprinkler. Χρησιμοποιώ τη μέθοδο Zimmerman. Το ETo δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Weather Underground.</p>

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Αυτήν τη στιγμή μπορώ να δημιουργήσω έναν λογαριασμό με το Weather underground, αλλά η προσθήκη ενός μετεωρολογικού σταθμού παράγει ένα σφάλμα. Ωστόσο, χωρίς μετεωρολογικό σταθμό δεν μπορώ να υποβάλω αίτηση για κωδικό API. Συνεχίζω να προσπαθώ.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Γεια σας, τα δεδομένα Netatmo εξακολουθούν να λειτουργούν για εσάς για τον έλεγχο άρδευσης; Δεν μπορώ να καταχωρήσω το Netatmo μου στην WU. Ωστόσο, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που έλεγε ότι η Netatmo έχει τερματίσει τη συνεργασία της με την WU και επομένως οι δικές μου μετρήσεις βροχής και τα δεδομένα Netatmo δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν.

https://community.homey.app/t/info-netatmo-hat-die-partnerschaft-mit-weather-underground-beendet/44000

Ποια άλλη επιλογή υπάρχει για να χρησιμοποιήσετε την τοπική ποσότητα βροχής από τον κήπο σας για να υπολογίσετε την ποσότητα άρδευσης; Το δελτίο καιρού είναι πολύ ανακριβές σε μια μεγάλη πόλη. Πάντα βρέχει κάπου, αλλά όχι αναπόφευκτα στον κήπο μου.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Όπως περιγράφηκε παραπάνω, εγκατέστησα την υπηρεσία καιρού OpenSprinkler μαζί με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα καιρού WeeWx σε ένα Raspberry Pi. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η επιλογή προώθησης των δεδομένων Netatmo στην υπηρεσία καιρού "MeteoWare Plus". Με αυτόν τον τρόπο μπορούν στη συνέχεια να προωθηθούν από το Meteoware Plus στο Weather Underground. Αυτό θα πρέπει ακόμα να λειτουργεί. Απλά δοκιμάστε το!

Michael Betz
    Συμμετέχων

Γειά σου,

Είναι πλέον σίγουρο ότι η netatmo έχει τερματίσει τη συνεργασία με τον Wu;
    Επειδή μπορείτε ακόμα να καταχωρήσετε συσκευές netatmo στον ιστότοπο της WU.

Συνημμένα:
    Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να δείτε τα συνημμένα αρχεία.
    Admin
    Keymaster

Το Netatmo τώρα λειτουργεί ξανά, αλλά απαιτείται χειρωνακτική εργασία:

https://github.com/OpenSprinkler/OpenSprinkler-Weather/blob/master/docs/netatmo.md

Προβολή 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα συζήτησης.