Υπηρεσία άρδευσης δοκιμής Beta
Αρχική σελίδα › Συζητήσεις › Γενικά › Υπηρεσία άρδευσης δοκιμής Beta
- Αυτό το θέμα έχει 20 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη
Admin.
-
ΣυντάκτηςΆρθρα
-
12. Μαΐου 2022 στις 20:52 #25581
Mathias Stöber
ΣυμμετέχωνΓεια σε όλους,
Πρώτα απ 'όλα, σας ευχαριστώ που προσπαθείτε να βελτιώσετε τις καιρικές υπηρεσίες! Μόλις προσπάθησα να το ρυθμίσω όπως περιγράφεται στην ανάρτηση του ιστολογίου, αλλά το μόνο που λαμβάνω είναι ένα μήνυμα ότι η σύνδεση απέτυχε. Έχω ένα Raspi με firmware OSPI 2.1.9(9).
Ωστόσο, όταν καλώ ένα "curl OpenSprinklerShop.de:3333" από την επιφάνεια εργασίας μου, λαμβάνω ως απάντηση το "OpenSprinklerShop weather service germany v2.0.4".
Έκανα επανεκκίνηση του OpenSprinkler μέσω της ιστοσελίδας, καθώς και ολόκληρου του Raspi.
Καμιά ιδέα τι θα μπορούσε να είναι αυτό;
VG Mathias
13. Μαΐου 2022 στις 19:58 #25587Mathias Stöber
ΣυμμετέχωνΓεια,
Σύντομη ενημέρωση από εμένα. Χθες τα άλλαξα όλα στην προεπιλογή για να λειτουργήσει το αυτόματο σύστημα άρδευσης σήμερα το πρωί. Σήμερα το πρωί δοκίμασα ξανά, πρώτα με το ίδιο αποτέλεσμα όπως περιγράφεται παραπάνω. Ωστόσο, μετά από περίπου 6 ώρες ή περισσότερες, το μήνυμα σφάλματος εξαφανίστηκε και η εφαρμογή εμφάνιζε μόνο το μήνυμα όπως περιγράφεται στην ανάρτηση ιστολογίου και εμφανίστηκαν ξανά τα δεδομένα καιρού. Θα συνεχίσω να το κάνω τώρα με αυτόν τον τρόπο.
Αν χρειαστεί, καλό θα ήταν να υπάρχει μια σημείωση στο blog ότι η πρώτη ενημέρωση μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.
Σας ευχαριστώ και πάλι!
Δες Ματίας
19. Μαΐου 2022 στις 11:49 #25631Admin
KeymasterΓειά σου,
Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο υλικολογισμικό OpenSprinkler που χρησιμοποιείται, η παλαιότερη έκδοση έχει προβλήματα με την ανάλυση DNS αμέσως μετά την επανεκκίνηση.
Είτε ενημερώστε το υλικολογισμικό είτε εισάγετε την ip (OpenSprinklerShop.de = 130.180.44.149)
19. Μαΐου 2022 στις 12:22 #25635Mathias Stöber
ΣυμμετέχωνΓεια,
Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Επειδή είναι OSPI, έχω firmware 2.1.9(9), από όσο ξέρω δεν υπάρχει νεότερη έκδοση. Ίσως χρειαστεί να διαμορφώσω την υπηρεσία systemd λίγο διαφορετικά, ώστε να περιμένει μέχρι να λειτουργήσει πραγματικά το δίκτυο.
Διαφορετικά το ερώτημα είναι σίγουρα πιο ακριβές από πριν!
Σας ευχαριστώ για αυτό!
Ο Ματίας
19. Μαΐου 2022 στις 21:42 #25637Ανώνυμος
Ανενεργόςαντίο,
Χθες προσπάθησα να μπω και στην υπηρεσία καιρού με θύρα 3333 όπως περιγράφεται στο blog post.
Από χθες υπήρξε ένα σφάλμα και "Building Weather History".Είδα νωρίτερα ότι υπάρχει άλλη μετεωρολογική υπηρεσία με θύρα 3336.
Εισήγαγε αυτό και λειτούργησε αμέσως, "Weather service online".Τελευταίο υλικολογισμικό 2.1.9(9).
Με εκτίμηση
Ο Ματίας19. Μαΐου 2022 στις 22:04 #25638Admin
KeymasterΕδώ όλοι οι διακομιστές:
OpenSprinklerShop.de:3333 : DWD German Weather Service, μόνο για τη Γερμανία (https://brightsky.dev)
OpenSprinklerShop.de:3334 : OWM OpenWeatherMap (https://openweathermap.org)
OpenSprinklerShop.de:3335 : DarkSky (https://darksky.net) <— Μην το χρησιμοποιείτε, είναι απλώς μια δοκιμή!
OpenSprinklerShop.de:3336 : OpenMeteo (https://open-meteo.com)20. Μαΐου 2022 στις 6:17 #25645Ανώνυμος
ΑνενεργόςΕυχαριστώ για την καταχώριση.
Όπως είπα, μου δουλεύουν όλα εκτός από το πρώτο με θύρα 3333.
Στη συνέχεια θα μοιάζει με τη συνημμένη φωτογραφία.
22. Μαΐου 2022 στις 0:18 #25664Admin
KeymasterΓειά σου,
Ναι ευχαριστώ, το βρήκα, τώρα επισκευάστηκε.
Έτσι, η θύρα 3333 εκτελείται τώρα επίσης.
2. Ιουλίου 2022 στις 21:06 #25917Mathias Stöber
ΣυμμετέχωνΓεια,
Κάτι είναι περίεργο σήμερα. Χρησιμοποιώ την υπηρεσία dwd, δες παραπάνω, αλλά παρόλο που δεν έπεσε ούτε μια σταγόνα βροχής εδώ σήμερα, το ospi λέει ότι δεν χρειάζεται να ποτίσει γιατί θα έπεφταν πάνω από 7 χιλιοστά βροχή. Η εφαρμογή dwd δεν εμφανίζει βροχόπτωση ούτε για σήμερα. Μπορεί να υπήρχε πρόβλημα χθες γιατί οδήγησε τον καταιονιστή στο 120% στην πιο δυνατή βροχή.
Χρησιμοποιώ το eto ως μέθοδο, έχει δουλέψει υπέροχα από τις παραπάνω αναρτήσεις. Σχεδόν φαίνεται ότι τα δεδομένα μετατοπίζονται κατά μία ημέρα.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Δες Ματίας
2. Ιουλίου 2022 στις 21:17 #25918Ανώνυμος
ΑνενεργόςΓεια,
τώρα που το αναφέρεις...
Ακριβώς το ίδιο και για μένα, επίσης DWD, δηλαδή μέσω θύρας 3333.
Χθες έβρεχε όλη μέρα, το 90% ποτίστηκε.Ούτε εδώ έβρεξε σταγόνα σήμερα, το επίπεδο άρδευσης ήταν 0% και η συνολική βροχή ήταν 7,9 χιλιοστά.
Κάτι δεν πάει καλά, η εικασία μου θα ήταν επίσης ότι τα δεδομένα καθυστερούν κατά μία ημέρα.
Σας ευχαριστώ πολύ και με χαιρετισμούς
Ο Ματίας2. Ιουλίου 2022 στις 21:31 #25919Mathias Stöber
ΣυμμετέχωνΧεχε,
Όχι μόνο έχουμε σχεδόν το ίδιο όνομα αλλά και την ίδια τοποθεσία; Και για μένα είναι 7,9. Τυχαίνει να έχετε και τον μετεωρολογικό σταθμό για την περιοχή του Μπράουνσβαϊγκ;
Δες Ματίας
3. Ιουλίου 2022 στις 21:19 #25925Ανώνυμος
ΑνενεργόςΓεια,
όχι, όχι ακριβώς. Το σύστημά μου βρίσκεται στην περιοχή Bamberg. Αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον ότι προφανώς έχουν τις ίδιες αξίες.
Χαιρετισμούς, Ματίας
5. Ιουλίου 2022 στις 12:35 #25932Ανώνυμος
ΑνενεργόςΓεια σε όλους τους δοκιμαστές και τον διαχειριστή,
Ήθελα και εγώ να λάβω μέρος στο τεστ, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία. Έπρεπε να βάλω τη διεύθυνση IP:8080/su πίσω από το OSPI μου για να κάνω την είσοδο
Δοκίμασα όλες τις διευθύνσεις των νέων μετεωρολογικών υπηρεσιών και για κάθε μία λαμβάνω ένα μήνυμα σφάλματος (βλ. παράρτημα) κάτω από το System Daignose. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιώ το "OpenSprinklerShop.de" ή την IP που αναφέρεται παραπάνω. Μετά την επανεκκίνηση και το ερώτημα ξανά http://<ip-OpenSprinkler>:8080/su αλλά εμφανίζεται η αλλαγμένη καταχώρηση, π.χ. OpenSprinklerShop.de:3333. Ωστόσο, το σφάλμα στο διαγνωστικό σύστημα παραμένει.
Πρέπει να αλλάξω καταχωρήσεις ή ρυθμίσεις παραμέτρων αλλού; Μπορεί να οφείλεται στο ότι αυτή τη στιγμή έχω σετ χειροκίνητης άρδευσης και όχι πχ Zimmermann; Τρέχω το OSPI για τρία χρόνια και επί του παρόντος με το τρέχον υλικολογισμικό 2.1.9 (9).
Ευχαριστώ για την υποστήριξη και τους καλύτερους χαιρετισμούς, HG
5. Ιουλίου 2022 στις 13:39 #25935Mathias Stöber
ΣυμμετέχωνΝομίζω ότι είναι φυσιολογικό, μου έφυγε μετά από μερικές ώρες.
Δες Ματίας
5. Ιουλίου 2022 στις 14:50 #25936Ανώνυμος
ΑνενεργόςΕίναι αλήθεια ότι παίρνει λίγο χρόνο, αλλά λειτουργεί τώρα.
-
ΣυντάκτηςΆρθρα
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα συζήτησης.