Závlaha je zrušena, žádný LOG

Domovská stránka Fóra Obecně Závlaha je zrušena, žádný LOG

Označené štítky:  

• Celé téma je 9 různých. Diskuse (2 diskuze) je možná Anonymní uživatel a poslední změna proběhla Před 5 lety a 10 měsíci.
Aktuální počet je 10 procent - 1. až 10. (celkem z 10)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Ahoj všichni,

Už nějakou dobu mám problém, že se zálivka sporadicky zastaví.
    Nejprve se otevře ventil a v rozhraní také vidím displej. Pak je po pár minutách po všem.

Ani v LOG se nic neobjeví.

Chyba se vyskytuje vždy pouze na 6. nebo 7. ventilu. Na pořadí nezáleží.

Jsem teď trochu frustrovaný. Před dvěma dny proběhlo bez problémů 9 závlah. Dnes jsem jich stihl jen 6.

Systém: OSPi na RaspberryPi 2B, 8 ventilů Hunter 24V AC. Verze aplikace 2.2.0, firmware 2.1.9(3)

Admin
    Správce

Ahoj,

"Před dvěma dny proběhlo bez problémů 9 zálivek. Dnes jsem jich zvládl jen 6."

Myslíte SOUČASNĚ? Váš zdroj to těžko zvládne.

Měřil jsi někdy odpor mezi COM a zónami?

A napětí při běžícím zavlažování?

Možná došlo ke zkratu nebo je elektromagnetický ventil poškozený a spotřebovává příliš mnoho energie.

OpenSprinkler nikdy nezruší běžící program sám o sobě, znám zdrojový kód. Pokud se však Raspberry PI restartuje kvůli ztrátě napájení nebo je zastavena služba OpenSprinkler na Raspberry PI, teprve potom bude program násilně ukončen. To by také vysvětlovalo, že nemáte protokol.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Ne, pi se nerestartuje. Web je trvale online a responzivní.

Rozbitý cyklus byl vždy jiný.

Mám jen dva ventily běžící paralelně a vždy jsou první. Také v logu.

Dnes jsem to zkusil znovu a nespustil jsem oči z rozhraní. Všiml jsem si, že čas se opozdil o 10 minut. V určitém okamžiku se čas aktualizoval, tj. skok o + 10 minut, a pak byl program pryč a žádný protokol.

Pak jsem se ujistil, že je správný čas a spustil jsem jiný program. Ventil byl plně aktivován podle webového rozhraní, ale stále se neobjevil v protokolu.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Brzy změřím napětí a odpor.

Admin
    Správce

Exportujte prosím konfiguraci a použijte funkci podpory (https://OpenSprinklerShop.de/support) odeslat

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Ventily vypnuté:
    Napájení: 26,4V
    Mezi napájením a COM 26,3V

Ventil na:
    Napájení na COM 25,9V
    Ventil na COM 25,7V

Odpor při otevřeném ventilu:
    Mezi ventilem a COM číslo divoce poskakuje kolem -0,1 až 155, často vidíte 40.
    mezi ventilem a napájecím zdrojem: skoky mezi 3 – 5,5 ohmy.

Dnes ráno bylo několik programů prostě opět zrušeno. Nevidím vzor.
    Program začal se 3 ventily. První ventil běžel (10 minut), je v LOG. Další dva (15 a 25 minut) nejsou.
    Die felenden Ventile manuell gestartet, läuft an, geht irgendwann aus und taucht nicht im LOG auf.
    Pak další ventil spuštěný ručně, prošel, je v LOG.
    Poté byl spuštěn další program se dvěma ventily (každý 20 minut). První ventil prošel, druhý se rozsvítil, po několika minutách zhasl a žádný LOG. Chybějící ventil se spustil ručně, po pár minutách zhasne, žádný LOG.

Třetí program začal se dvěma paralelními ventily. Po několika minutách oba zhasnou, žádný LOG.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Napětí za běhu je stabilní na 25,4-25,7V. Žádné výkyvy krátce před přerušením programu.

Právě jsem znovu spustil třetí program, prošel ho a je v LOGU.

Admin
    Správce

Takže mi to zní, jako by na vašem OSPi běžel jiný program, který také přistupuje k IO portům. Pokud jste experimentovali s různými domácími automatizačními nebo jinými ovládacími aplikacemi, odinstalujte je a zkuste to znovu.

Admin
    Správce

Pak mě napadá, že další důvody pro zastavení zavlažování mohou být:

– Aktivovalo se čidlo deště nebo vlhkosti půdy
    – Aktivuje se zavlažování závislé na počasí a zkracuje dobu zavlažování

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Kromě otevřených sprinklerů není nic jiného instalováno.
    Také jsem nejprve myslel na zpoždění deště a úplně ho vypnul. Ani to nepomáhá.

Brzy se chystám kompletně přeinstalovat Pi s novou SD kartou, uvidíme, jestli se to zlepší.

Aktuální počet je 10 procent - 1. až 10. (celkem z 10)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.