3vodičový snímač průtoku nebyl rozpoznán

Domovská stránka Fóra Obecně 3vodičový snímač průtoku nebyl rozpoznán

Označené štítky:  , ,

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    KaNe
    Účastník

Ahoj všichni,

Koupil jsem si průtokoměr pro svůj OSPI (firmware 2.1.9). Testoval jsem to na Arduinu, dodává digitální 0/1 tj. pulsy na litr (dle katalogového listu 1 puls/litr).

Taky jsem to zapojil správně, Vin (+5V), Sensor1 datový kabel a GND samozřejmě. Vzhledem k tomu, že to fungovalo s Arduinem a přesně s kabeláží, předpokládám, že je to správné.

Bohužel se při zavlažování nic nepočítá, jako typ senzoru je vybrán správný senzor1, volba „Ignorovat senzor1“ je také vypnutá, takže by se mělo počítat.

Mám tento senzor: https://www.amazon.de/gp/product/B089KJFVLV

Může někdo pomoci? Co se děje? Případně – má někdo jiný snímač pro 1″ (32mm)?

Pozdrav,
    Kai

Admin
    Správce

Bylo by zajímavější vědět, co máte nastaveno v nastavení Sensors

KaNe
    Účastník

Ahoj,

Nastavení je senzor typu 1 „průtok“ a 1 litr/pulz

Snímač 2 je na „žádný“.

Zdravím Kai Neuhause

Admin
    Správce

Ahoj,

V datovém listu je uvedeno „výstupní výkon DC 4,7 V“, což pravděpodobně znamená, že přepíná signálový kabel na PLUS.

Bohužel to nefunguje, čítače pulsů musí dát GND na vstup senzoru.

Takže při připojení GND+SENSOR je vždy impuls

KaNe
    Účastník

Ahoj,

Ano, to je pravda sama o sobě. To je očekávané chování u 2vodičových snímačů (snímač + Gnd), u 3vodičových jen dodatečné + na VIN, alespoň jsem to tak pochopil. Byl jsem schopen přečíst alespoň 1 a 0 na digitálním portu pomocí Arduina. Proto mé překvapení.
    Ale dobře, případně si koupím jiný senzor, jen nemůžu nikde najít rozumně dostupný 2vodičový senzor pro 1″.
    Jsem otevřený doporučením.

Díky za podporu.
    Pozdrav,
    Kai

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.