Otázky ohledně portů OSPi 1.5 (COM, +5V, GND, SN1/2)

Domovská stránka Fóra Obecně Otázky ohledně portů OSPi 1.5 (COM, +5V, GND, SN1/2)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    nachtigall
    Účastník

Ahoj,

Koupil jsem si Raspberry Pi 4 a OpenSprinkler (OSPi 1.5). Nově by měly být 2 x 4 solenoidové ventily od Rainbirdu, celkem tedy 8 kusů, ale rozdělených do dvou různých ventilových boxů.

Pár otázek

* Na OSPi jsou dva COM porty. Má/může být všech 8 připojeno ke stejnému COM portu, nebo by bylo lepší mít 4 na jednom a 4 na druhém - nebo je to prostě jedno?

* Mějte střední 2A AC adaptér. Dá se z něj napájet Raspberry PI, které si vlastně 2A odebírá samo nebo to má jako adaptér. Pokud ano, jak připojíte napájení z Raspi k OSPi? Viděl jsem, že na OSPi je port "+5V" - nějak připojen k napájení mini USB z Raspi?

* K čemu jsou porty GND a SN1/2? Měli byste připojit GND (zem?) ke kovovému krytu, kde je již zem z AC připojení?

s pozdravem

Jens

Admin
    Správce

Ahoj,

tak:

1. 2x COM: Oba jsou zapojeny a slouží pouze ke zjednodušení kabeláže. Pokud máte více než 20 solenoidových ventilů, měli byste je rozmístit přes oba COM porty, abyste snížili proudové zatížení kontaktů. Jinak to můžete, ale nemusíte.

2. Adaptér 2A 24VAC: Ano, tento také napájí Raspberri PI. Od verze 1.5 to může být až 10W (5V x 2A). To by mělo být dostatečné pro většinu aplikací. Pokud však k portu USB připojíte velké spotřebiče, jako jsou pevné disky, bude to sotva stačit a pak byste měli připojit také adaptér Raspberry PI.

3. Jen nepřipojujte GND k pouzdru! Dva signálové vstupy se přepínají přes GND+SN1 nebo GND a SN2. Takže signál je spuštěn, když je GND přítomno na SN1 nebo SN2. VIN nebo +5V je určeno pro připojení externích senzorů, které vyžadují napájení, jako je náš senzor vlhkosti půdy.

Doporučujeme také nahlédnout do manuálu firmwaru OpenSprinkler, který najdete v oblasti stahování. Všechna připojení jsou vysvětlena zde (jsou stejná jako u OpenSprinkler 3.2)

nachtigall
    Účastník

Díky.

Ani manuály jsem neviděl. Několikrát jsem si přečetl FAQ a „Jak to funguje“ (je možné, že na tyto stránky neodkazují?!). Každopádně se na to hned podívám.

nachtigall
    Účastník

V souboru https://OpenSprinklerShop.de/wp-content/uploads/2020/04/os-manual_2.1.9-DE.pdf?v=3a52f3c22ed6 Na straně 5 je odkaz na video YouTube s tlačítkem odkazu. Není však propojeno. Můžete mi poslat odkaz? (nebo aktualizovat dokument). Když si sám hledám téma na YouTube, nacházím nejrůznější věci a nevím, co je to pravé.

nachtigall
    Účastník

Ahoj,

@Admin Chtěl jsem se znovu zeptat, kde najdu toto video? Jak jsem řekl, odkaz v PDF návodu (stále) není správný.

s pozdravem

Jens

Admin
    Správce

Oh, zřejmě PDF konvertor smazal odkaz.

Tady je: https://www.youtube.com/watch?v=M0nWP22GOE4

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.