Otázky týkající se integrace přílivu

Domovská stránka Fóra Obecně Otázky týkající se integrace přílivu

Označené štítky:  , ,

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Mathias Stöber
    Účastník

Ahoj,

Děkujeme za skvělé nové funkce! Dnes jsem přeinstaloval Ospi a hrál si s integrací mqtt a influx. Pro testování jsem nakonfiguroval data Raspi teploty a počasí jako senzory. Mám otázky k tomuto:

– Jak přesně souvisí protokolování dat a výstup do mqtt a příliv s konfigurací senzoru? Jsou na sobě nezávislé nebo ne? Chtěl bych se co nejméně logovat na SD kartu, takže čistý push do mqtt a/nebo influx by pro mě byl ideální.

– Kdy přesně jsou data odeslána do mqtt a Influx? Při změně v závislosti na nastaveném intervalu čtení nebo obojí?

Jinak jsem si všiml dvou věcí. V nápovědě webového rozhraní by bylo dobré, kdyby pod Bucket and Organization (Influx) bylo uvedeno, zda máte vložit jméno nebo ID. Navíc jsem dnes měl problémy s aktualizací na nejnovější verzi softwaru pomocí „update.sh“. Starý skript init.d byl odstraněn, ale nebylo pochyb o tom, zda chci službu aktivovat. Úlevu přineslo až volání na „build.sh ospi“, což může být také něco pro dokumentaci.

Děkuji moc Mathiasi

• Téma bylo upraveno před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem Mathias Stöber.
    Admin
    Správce

Ahoj, přihlášení nebo odeslání přes MQTT nebo Influx db se děje vždy v okamžiku, kdy byla data přijata.
    Interval čtení pro senzory MQTT má jinou funkci; v tomto intervalu obnoví předplatné ze serveru MQTT

Ostatní body jsou pro mě nové, zatím to nikdo nehlásil. podívám se.

Mathias Stöber
    Účastník

Ahoj,

děkuji za odpověď. „Intervalem čtení“ jsem myslel bod v konfiguraci analogového senzoru (viz obrázek 1), ale v mém případě to není téma Mqtt, které přijímám, ale teplota Raspi.
    Včera jsem deaktivoval protokolování dat v konfiguraci senzoru (také na obrázku 1). To znamenalo, že záznam dat se zastavil v mém InfluxDB, ale změny byly nadále publikovány na serveru Mqtt (obrázek 2). Musí tedy existovat rozdíl ve spouštěcích mechanismech, alespoň u analogových senzorů. Protože změna hladiny vody byla zároveň zaznamenána do Influxdb.

VG Mathias

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem Mathias Stöber.
    Přílohy:
    Musíte být přihlášen pro zobrazení přiložených souborů.
    Admin
    Správce

Přesně tak, příliv se spouští jinak - přes log. Upravím to

Mathias Stöber
    Účastník

Ahoj,

Děkuju! Právě jsem stáhl aktualizaci a testuji ji.

Existuje důvod, proč jsou čísla vydání v Githubu trochu pozadu?

Viz Mathias

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.