Integrace Ospi v domácí síti s IOBroker

Domovská stránka Fóra Obecně Integrace Ospi v domácí síti s IOBroker

Označené štítky:  , , ,

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Hanghuhn
    Účastník

Ahoj,

Desku Ospi používám roky, loni jsem musel nainstalovat novější RPI, protože to pozdní už nebylo kompatibilní s aktuálním firmwarem.

Vše je zatím v pořádku, nyní jsem si všiml, že rozhraní Ospi :8080 není vždy spolehlivě dostupné. Je možné, že k němu nemohu přistupovat s několika zařízeními současně?

Někdy jsem se musel odpojit a restartovat, protože jsem se nemohl dostat dál.

Proto jsem to chtěl přenést do IOBrokeru, už to tady někdo implementoval?

Aktivoval jsem MQTT a provedl první kroky k dotazu na OSPI pomocí linuxového adaptéru, abych mohl vzdáleně spustit čistý restart.

Určitě by mělo smysl aktualizovat Raspbian na RPI nebo je OpenSprinkler rel. Snadná péče?

Pozdrav

Thomas

Přílohy:
    Musíte být přihlášen pro zobrazení přiložených souborů.
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

To by mě taky zajímalo. Přemýšlím o přenesení hodnot z Netatmo (integrovaného do ioBroker) do Ospi, například pro pozastavení zavlažování na 24 hodin, když prší. Ale myslím, že současná implementace MQTT na to není určena.

pozdrav

HG

Hanghuhn
    Účastník

Tento týden se mi tedy náhodou podařilo integrovat Ospi do Iobrokeru přes Mqtt.

Specifikoval jsem port, který byl již obsazen Sonoffem, a proto jsem se minule nedostal dál.

Právě jsem také provedl aktualizace.

Ale momentálně mám jiné staveniště, takže jsem s Ospi a Iobrokerem nepokračoval.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.