Paralelní programy a adaptace prostřednictvím evapotranspirace

Domovská stránka Fóra Obecně Paralelní programy a adaptace prostřednictvím evapotranspirace

• Celé téma má celkem 2 odpovědi. Diskuse (2 diskuze) je možná Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 6 roky a 3 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Ahoj všichni,
    Mám následující otázku týkající se programů v OpenSprinkler.

Mám 4 kruhy na zalévání trávníku. Chtěl bych spustit dvě z nich paralelně po požadovanou dobu (30 minut).

Začněte program 1 dvěma kruhy v 5:00 – 5:30
    Začněte program 2 dvěma kruhy v 5:30 – 6:00

Kromě toho používám regulaci počasí Evapotranspiration (ET). Pokud by se například vypočítala rychlost zavlažování 150 %, pak by se doba zavlažování prodloužila o 30 minut. To by znamenalo, že program jedna by neskončil v 5:30, ale program dva by již začal. Moje vodovodní přípojka by ale nezvládla 4 kruhy. Existuje způsob, že program 2 se dvěma kruhy se nespustí, dokud nedokončí program 1, i když byla doba zavlažování prodloužena kvůli přizpůsobení počasí?

S pozdravem a díky předem.

Admin
    Správce

Ahoj,
    v tomto případě bych doporučil snížit na DVA kruhy. Jednoduše připojte 2 solenoidové ventily k jednomu připojení a aktivujte možnost „Sekvence“ v obou z nich.
    Bohužel zde nevidím jinou možnost, protože pokud to chcete udělat, museli byste naprogramovat "skupiny", se kterými byste mohli elektromagnetické ventily kombinovat. Téma už tu bylo několikrát, vytvořím problém s vývojovým týmem, možná se to naprogramuje.
    https://github.com/OpenSprinkler/OpenSprinkler-Firmware/issues/115

Nezapomeňte, že OpenSprinkler je OpenSource. Přispět můžete i vy!

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Super, moc děkuji za pomoc. Poté budu pokračovat v kontrole, zda bude změna zohledněna v některé z dalších verzí.

Dokud to dělám, vystačím si s vhodnými přestávkami v programu, protože maximum ET je 200 %, jak jsem četl.

Spusťte program 1 dvěma kruhy v 05:00 - 05:30 ve 200 % ET, program běží do max. 06:00
    Začněte program 2 dvěma kruhy v 6:00 – 6:30

Doufám, že ve svém myšlení nemám žádné chyby.

S pozdravem

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.