Ahoj,
Už pár dní se snažím přijít na to, jak pomocí tlačítka aktivovat relé čerpadla, které je připojeno k jedné ze zón. Mám OpenSprinklerPi s Rasperry Pi Zero W.
Po nějakém experimentování se vstupem čidla jsem měl největší úspěch, když jsem tlačítko zapojil jako normálně sepnutý kontakt mezi GND a SN1. Problém je ale v tom, že program spojený s tlačítkem se po 1 sekundě nespustí. Trvá téměř jakoukoli dobu, než OSPI rozpozná, že je třeba program spustit. Ve skutečnosti by se stisknutí tlačítka mělo zaregistrovat, pokud je tlačítko stisknuto déle než 1 sekundu.
Při předchozích pokusech jsem měl tlačítko zapojené jako normálně otevřený kontakt a měl jsem problém, že se program spustil náhodně i bez stisknutí spínače.
Vím, že existuje možnost konfigurace vstupu senzoru, pokud je normálně otevřený vstup. Tato možnost však nezměnila chování, když byl spínač použit jako normálně otevřený kontakt.
Po mých dvou experimentech mě zajímá, jestli má vstup senzoru nějaký druh vytahování nebo stahování? Zdá se mi, že vstup není vždy na platné logické úrovni, ale je plovoucí a pak vyžaduje náhodný čas pro přepnutí vstupu. Mám nastavit vstup senzoru na GND nebo +5V pomocí rezistoru?