Ahoj,
Chtěl bych implementovat následující případ použití a stále hledám správný hardware. Narazil jsem na otevřené postřikovače.
Možná mi můžeš říct, jestli by to fungovalo.
Mám zdroj vody s ponorným čerpadlem 230V.
Rád bych z tohoto zdroje obsluhoval dva spotřebitele/okruhy.
Okruh 1 by měl dostávat vodu v různých časech během dne po dobu, která bude určena. Ale jen do té doby, než plovákový spínač (jednoduchý spínač otevřeno/zavřeno) zareaguje.
Okruh 2 by měl být možné ovládat ručně pomocí spínače a je nezávislý na okruhu 1.
Celé jsem si to představoval s OSPi deskou. Plovákový spínač bych chtěl zapojit jako čidlo 1. Čidlo 2 by pak byl spínač pro ruční ovládání.
Chtěl bych ovládat čerpadlo jako master přes relé. (Můžete mi říct, co nejlépe používám? OSPi s 24VAC)
V zásadě existují následující procesy přepínání:
Okruh 1: Podle plánu, dokud je plovákový spínač volný; Pokud plovákový spínač zasáhne, neotevírejte ventil 1 a hlavní čerpadlo, dokud hladina opět neklesne, a poté pokračujte podle plánu jako obvykle.
Okruh 2: Ventil a master jsou otevřeny, dokud je aktivován spínač. Bez ohledu na okruh 1 se hlavní musí také otevřít, když je aktivován plovákový spínač. V nejlepším případě je plán pro okruh 1 ignorován, dokud je spínač aktivován. Jinak mohou být oba ventily otevřeny současně.
K dispozici jsou programovací dovednosti a v případě potřeby by neměl být problém s psaním kódu. Jde mi především o funkce hardwaru.
Díky.
pozdrav
wingi