Ahoj všichni,
Kromě zalévání trávníku a záhonu jsem nyní připojil i skleník. Otevřený sprinkler je umístěn v blízkosti čerpadla. Odtud vede trvalé tlakové vedení a ovládací kabel do skleníku (cca 20m) a ve skleníku mám dva solenoidové ventily a mechanický vodovodní kohoutek. Solenoidové ventily jdou do reduktoru tlaku a odtud do odkapávacího potrubí pro rostliny. V aplikaci a prohlížeči vše funguje perfektně. Bohužel moje žena má jistý problém s přijetím digitálního provozu.
Rád bych nyní do skleníku nainstaloval dvě (mechanická) tlačítka, která by následně spínala příslušný zavlažovací okruh ve skleníku např. na 10 minut. Ovládací kabel, který otevírá nebo zavírá solenoidové ventily, již nemá žádné volné dráty. takže nemám přístup k otevřenému sprinkleru přes kabel. Takže by se to muselo udělat nějak „chytře“. Bohužel jsem ještě nenašel správný způsob, jak o tom přemýšlet. Mohli byste případně zachytit vstup přes komponenty shelly a poté jej poslat do opensprinkleru přes http nebo podobně? Existuje způsob, jak digitálně dát otevřenému zavlažovači příkaz: „Aktivujte okruh 3 na 10 minut“, aniž byste museli nastavovat kompletní systém chytré domácnosti?
Děkuji a jsem s pozdravem