Regulační ventil se vstupem pro čidlo

Domovská stránka Fóra Obecně Regulační ventil se vstupem pro čidlo

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Ahoj

V prosinci jsem si od vás koupil zavlažovací počítač Openspinkler 3.0 AC (podle aplikace firmw 2.1.9(2) hardw 3.2 AC) a jsem s ním velmi spokojený. Aby závlaha fungovala ještě lépe, bylo by skvělé přepínat ventil pomocí senzoru a časově řízený.

Tím myslím, že když relé (spínací nebo rozpínací kontakt podle toho, co je požadováno) sepne na vstupu čidla, ventil se také otevře a když relé znovu vypne, ventil se také uzavře.

Pokud mohu také ovládat stejný ventil časově řízeným způsobem, bylo by to perfektní. Možná byste mohli připojit ventil ke dvěma spínacím portům. Jeden s čidlem a jeden s časovou kontrolou, kdyby se nic nestalo, že je na výstupu 24v, které není spínané.

Je taková operace možná? Co tam mám nastavit?

LG Gabriel

Admin
    Správce

Ahoj,

Ke spuštění programu můžete použít senzorový vstup – ten by pak běžel časově řízený.

Jednoduše jej nastavte na „Program“ v nastavení/senzorech. První senzor spustí první program.

LG Stefan

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Ahoj

Je možné otevřít ventil se vstupem čidla a když se čidlo vypne, ventil se také uzavře.

LG Gabriel

Admin
    Správce

To ve skutečnosti nefunguje. Zde byste pak museli použít normální relé, které spíná elektromagnetický ventil.

OpenSprinkler je určen pro časově řízené spínání solenoidových ventilů. Bez toho by nebylo možné vytvořit „plán zavlažování“.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.