Beta testovací služba zavlažování
Domovská stránka › Fóra › Obecně › Beta testovací služba zavlažování
- Celkový počet je 20 minut. Do discuze (4 diskutující) se naposledy uživateli
Admin a poslední změna proběhla Před 3 roky a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
12. května 2022 v 20:52 #25581
Mathias Stöber
ÚčastníkAhoj všichni,
Předně děkujeme za snahu zlepšit meteorologické služby! Právě jsem to zkusil nastavit, jak je popsáno v příspěvku na blogu, ale dostávám pouze zprávu, že došlo k „chybě připojení“. Mám Raspi s OSPI firmware 2.1.9(9).
Když však ze své plochy zavolám „curl OpenSprinklerShop.de:3333“, dostanu jako odpověď „OpenSprinklerShop weather service germany v2.0.4“.
OpenSprinkler jsem restartoval přes web, stejně jako celý Raspi.
Nějaký nápad, co by to mohlo být?
VG Mathias
13. května 2022 v 19:58 #25587Mathias Stöber
ÚčastníkAhoj,
Krátká aktualizace ode mě. Včera jsem vše změnil zpět na výchozí, aby dnes ráno fungoval automatický zavlažovací systém. Dnes ráno jsem to zkusil znovu, nejprve se stejným výsledkem, jak je popsáno výše. Po asi 6 hodinách nebo více však chybová zpráva zmizela a aplikace pouze zobrazila zprávu, jak je popsáno v příspěvku na blogu, a znovu se zobrazila data o počasí. Teď to takhle budu dělat dál.
V případě potřeby by bylo dobré mít na blogu poznámku, že první aktualizace může trvat i několik hodin.
Ještě jednou děkuji!
Viz Mathias
19. května 2022 v 11:49 #25631Admin
SprávceAhoj,
Může za to pravděpodobně použitý firmware OpenSprinkler, starší verze má hned po restartu problémy s rozlišením DNS.
Aktualizujte firmware nebo zadejte ip (OpenSprinklerShop.de = 130.180.44.149)
19. května 2022 v 12:22 #25635Mathias Stöber
ÚčastníkAhoj,
děkuji za tip. Vzhledem k tomu, že se jedná o OSPI, mám firmware 2.1.9(9), pokud vím, tak novější verze není. Možná budu muset nakonfigurovat službu systemd trochu jinak, aby počkala, až bude síť skutečně spuštěna.
Jinak je dotaz určitě přesnější než dříve!
Děkuji za to!
Mathias
19. května 2022 v 21:42 #25637Anonymní uživatel
Neaktivnísbohem,
Včera jsem se také pokusil vstoupit do meteorologické služby s portem 3333, jak je popsáno v příspěvku na blogu.
Od včerejška to říkalo Error a "Building Weather History".Dříve jsem viděl, že existuje další meteorologická služba s portem 3336.
Toto zadalo a okamžitě to fungovalo, „Služba počasí online“.Nejnovější firmware 2.1.9(9).
S pozdravem
Matyáš19. května 2022 v 22:04 #25638Admin
SprávceZde jsou všechny servery:
OpenSprinklerShop.de:3333 : Německá meteorologická služba DWD, pouze pro Německo (https://brightsky.dev)
OpenSprinklerShop.de:3334 : OWM OpenWeatherMap (https://openweathermap.org)
OpenSprinklerShop.de:3335 : DarkSky (https://darksky.net) <— Nepoužívejte to, je to jen test!
OpenSprinklerShop.de:3336 : OpenMeteo (https://open-meteo.com)20. května 2022 v 6:17 #25645Anonymní uživatel
NeaktivníDíky za výpis.
Jak jsem řekl, všechny mi fungují kromě prvního s portem 3333.
Pak to bude vypadat jako na přiložené fotografii.
22. května 2022 v 0:18 #25664Admin
SprávceAhoj,
ano, díky, našel jsem to, už je to opravené.
Takže port 3333 je nyní také spuštěn.
2. července 2022 v 21:06 #25917Mathias Stöber
ÚčastníkAhoj,
Dnes je něco zvláštního. Používám službu dwd, viz výše, ale i když zde dnes nespadla ani kapka deště, ospi říká, že není třeba zalévat, protože by spadlo více než 7 mm. Aplikace dwd také pro dnešek neukazuje žádné srážky. Včera mohl být problém, protože v největším dešti jel sprinkler na 120 %.
Jako metodu používám eto, od příspěvků výše funguje úžasně. Skoro to vypadá, jako by se data posunula o den.
Předem moc děkuji!
Viz Mathias
2. července 2022 v 21:17 #25918Anonymní uživatel
NeaktivníAhoj,
teď když to zmiňuješ...
U mě úplně to samé, taky DWD, tedy přes port 3333.
Včera celý den pršelo, z 90% zalité vodou.Dnes ani u nás nepršelo ani kapka, úroveň závlahy 0% a "celkový úhrn: 7,9mm".
Něco je špatně, odhaduji také, že data jsou o den zpožděna.
Děkuji mnohokrát a jsem s pozdravem
Matyáš2. července 2022 v 21:31 #25919Mathias Stöber
Účastníkhehe,
Nejen, že máme téměř stejné jméno, ale také stejnou lokalitu? U mě je to taky 7,9. Nemáte náhodou také meteorologickou stanici pro region Braunschweig?
Viz Mathias
3. července 2022 v 21:19 #25925Anonymní uživatel
NeaktivníAhoj,
ne, ne tak docela. Můj systém je v okrese Bamberg. Ale je docela zajímavé, že mají zřejmě stejné hodnoty.
Zdravím tě, Matyáš
5. července 2022 v 12:35 #25932Anonymní uživatel
NeaktivníAhoj všem testerům a adminům,
Testu jsem se chtěl také zúčastnit, ale zatím bez úspěchu. Musel jsem dát IP adresu:8080/su za můj OSPI, abych udělal vstup
Vyzkoušel jsem všechny adresy nových meteorologických služeb a pro každou z nich dostávám chybovou zprávu (viz příloha) pod System Daignose. Nezáleží na tom, zda používám „OpenSprinklerShop.de“ nebo výše uvedenou IP. Po restartu a opětovném dotazu http://<ip-OpenSprinkler>:8080/su, ale objeví se změněný záznam, např. OpenSprinklerShop.de:3333. Chyba pod diagnostikou systému však zůstává.
Musím změnit položky nebo konfigurace jinde? Může to být tím, že mám aktuálně nastavenou ruční závlahu a ne např. Zimmermann? OSPI mám tři roky a aktuálně na aktuálním firmware 2.1.9 (9).
Děkuji za podporu a jsem s pozdravem, HG
5. července 2022 v 13:39 #25935Mathias Stöber
ÚčastníkMyslím, že je to normální, po pár hodinách mi to odešlo.
Viz Mathias
5. července 2022 v 14:50 #25936Anonymní uživatel
NeaktivníPravda, chvíli to trvá, ale už to funguje.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.