Beta testovací služba zavlažování
- Celkový počet je 20 minut. Do discuze (4 diskutující) se naposledy uživateli a poslední změna proběhla Před 3 roky a 4 měsíci.
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Domovská stránka › Fóra › Obecně › Beta testovací služba zavlažování
Ahoj,
Díval jsem se na to znovu, množství deště bylo někdy o den později. Dnes jsem viděl i následující, viz screenshoty. V horní části hlavního pohledu je uvedeno 27 stupňů, ale v informacích o systému je pouze 21 pod max. To druhé je spíše včerejší hodnotou.
Nemám žádné informace o množství srážek. Pro mě informace o systému vypadají takto
Vzhledem k suchému počasí jsem zatím žádné zpoždění deště nezaznamenal. Zavlažování běží podle programu a není přerušováno.
Ahoj všichni,
Existuje skutečně prohlášení o problému s denním zpožděním?
Předevčírem jsem měl závlahu 0 %, i když ten den nepršelo, ale předevčírem?
Nebo jsem zásadně nepochopil něco o Zimmermannově metodě?
Můj aktuální stav aktuálně vypadá takto:

S pozdravem
Matyáš
Bohužel jsem k tomu nedostal žádné další informace. Tady v hrozbě jsou jen naše zprávy. Dlouho jsem kvůli letnímu počasí a nedostatku deště nemohl zkontrolovat ovládání počasí, protože pracuji pouze se zpožděním deště, ne Zimmerman.
Zpoždění deště bylo aktivováno pro dnešek, na základě zprávy o počasí stažené v 8:26 hod. Dnes ráno napršelo 1,3 mm, včera bylo sucho. Poslední déšť byl před 2 dny. Zdá se tedy, že to trochu funguje. Ale abych udělal přesné hodnocení, potřeboval bych, aby se počasí každých pár dní měnilo.
S pozdravem
HG
OpenSprinkler si od poskytovatelů počasí vždy vyžádá počasí za posledních 24 hodin. Většina pak poskytuje 1 hodinové sloty s údaji o počasí.
Zobrazení počasí v APP nemá nic společného s ovládáním zavlažování. Rozhodující je pouze to, čemu se říká „diagnostika“.
Podle mě je hlavní problém, že počasí se vyvolává jen každé 4 hodiny. Pokud právě pršelo 3,5 hodiny a stále prší, často se to nepozná.
Proto jsem v nejnovějším firmwaru 111 nainstaloval volání o počasí 1 minutu před dalším plánovaným začátkem programu (pokud je poslední volání o počasí starší než 30 minut)
Můžete porovnat výsledky z DWD a OpenSprinkler:
Hovor probíhá prostřednictvím služby Bright Sky.
https://api.brightsky.dev/weather?lat=<LAT>&lon=<LON>&date=<DATE-HOUR>
Přejděte na Mapy Google a klikněte pravým tlačítkem na svůj dům. Zobrazí se souřadnice a kliknutím se zkopírují do schránky.
Nyní zadejte tyto dvě hodnoty do lat a lon. Datum je dnešní datum mínus jeden den. Hodina za T. Vypadá to takto:
Takže 13. února 2023 8:30 je tedy 2023-02-12T08
https://api.brightsky.dev/weather?lat=49.445997919488484&lon=8.575522199246443&date=2023-02-12T08
Poté se zobrazí seznam s údaji o měření počasí. Pod „srážkami“ je naměřená hodnota deště