Použití analogových snímačů s OSPi 2.0?

Domovská stránka Fóra Senzory Použití analogových snímačů s OSPi 2.0?

• Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Admin a poslední změna proběhla Před 11 měsíci a 2 tydny.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    markus.kersten
    Účastník

V dokumentaci jsem četl, že OSPi V2.0 má 2x ADS1115 A/D převodníky, které zatím firmware nepodporuje.
    Chtěl bych je použít k připojení některých jednoduchých, levných kapacitních snímačů půdní vlhkosti z Číny.
    Abych vyzkoušel, zda je to vůbec možné, stáhl jsem si a zkompiloval knihovnu ADS1115 pro Raspberry Pi.

S příkladem poskytnutým s touto knihovnou jsem byl alespoň schopen připojit a přečíst čtyři (A0-A3) z těchto velmi levných senzorů.
    Pouhým ponořením do sklenice vody se okamžitě změnily hodnoty napětí poskytované těmito senzory.

Vzhledem k tomu, že alespoň tato část se zdá být poměrně snadná, celkově mi trvalo méně než půl hodiny, než jsem zprovoznil levné senzory s integrovanými A/D převodníky, zajímalo by mě, zda existuje nějaká šance, že by je v blízké budoucnosti oficiálně zprovoznil s firmwarem.

Pokud byste chtěli nějaký příspěvek, rád bych uvedl další podrobnosti o tom, co jsem udělal a jak jsem to udělal.

Admin
    Správce

A/D převodníky jsou plně podporovány – použijte Firmware OpenSprinklerShop!

https://OpenSprinklerShop.de/pi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.