Напояването е отменено, няма LOG

Начална страница Форуми Общо взето Напояването е отменено, няма LOG

Преглед на 10 публикации - от 1 до 10 (от общо 10)
  • Author
    Публикации
    Anonymous
    Inactive

здравейте всички

От известно време имам проблема, че поливането спира от време на време.
    Клапанът първо се отваря и виждам и дисплей в интерфейса. След това след няколко минути всичко свърши.

Нищо не се появява и в Дневника.

Грешката винаги възниква само на 6-ти или 7-ми клапан. Редът няма значение.

В момента съм малко разочарован. Преди два дни минаха 9 поливки без проблеми. Днес успях само 6.

Система: OSPi на RaspberryPi 2B, 8 вентила Hunter 24V AC. Версия на приложението 2.2.0, фърмуер 2.1.9(3)

Admin
    Keymaster

здравей

"Преди два дни 9 поливки минаха без проблеми. Днес успях само 6."

Имате предвид ЕДНОВРЕМЕННО? Твоето захранване едва ли ще може да го направи.

Мерил ли си някога съпротивлението между COM и зоните?

А напрежението докато тече напояването?

Възможно е да имате късо съединение или соленоидният клапан е повреден и използва твърде много енергия.

OpenSprinkler никога не прекъсва работеща програма сама, знам изходния код. Въпреки това, ако Raspberry PI се рестартира поради загуба на захранване или услугата OpenSprinkler на Raspberry PI бъде спряна, само тогава програмата ще бъде прекратена принудително. Това също би обяснило, че нямате дневник.

Anonymous
    Inactive

Не, pi не се рестартира. Уебсайтът е постоянно онлайн и отзивчив.

Прекъснатият цикъл винаги е бил различен.

Имам само два паралелно работещи клапана и винаги са първите. Също така в дневника.

Днес опитах отново и не откъснах очи от интерфейса. Забелязах, че часът закъсня с около 10 минути. В един момент времето се актуализира, т.е. скок от + 10 минути, след което програмата изчезна и нямаше лог.

След това се уверих, че часът е правилен и стартирах друга програма. Клапанът беше напълно активиран според уеб интерфейса, но все още не се появи в дневника.

Anonymous
    Inactive

Скоро ще измеря напрежението и съпротивлението.

Admin
    Keymaster

Моля, експортирайте конфигурацията и използвайте функцията за поддръжка (https://OpenSprinklerShop.de/support), за да изпратите

Anonymous
    Inactive

Изключени вентили:
    Захранване: 26.4V
    Между захранване и COM 26.3V

Клапан на:
    Захранване към COM 25.9V
    Вентил към COM 25.7V

Съпротивление при отворен клапан:
    Между вентила и COM числото скача около -0,1 до 155, често виждате 40.
    между вентил и захранване: скача между 3 – 5,5 ома.

Тази сутрин няколко програми просто бяха отменени отново. Не виждам модел.
    Програмата стартира с 3 клапана. Първият клапан работи (10 минути), е в дневника. Другите две (15 и 25 минути) не са.
    Отказните клапани се стартират ръчно, стартират се, изключват се в даден момент и не се появяват в ДНЕВНИКА.
    След това друг клапан, стартиран ръчно, преминал през него, е в дневника.
    След това се стартира друга програма с две клапи (по 20 минути всяка). Първият клапан премина, вторият се включи, изгасна след няколко минути и няма LOG. Липсващият клапан стартира ръчно, изгасва след няколко минути, няма LOG.

Третата програма стартира с два паралелни клапана. След няколко минути и двамата изгасват, няма LOG.

Anonymous
    Inactive

Напрежението по време на работа е стабилно при 25,4-25,7V. Няма колебания малко преди прекъсването на програмата.

Току-що стартирах отново третата програма, преминах през нея и е в Дневника.

Admin
    Keymaster

Така че за мен звучи така, сякаш има друга програма, работеща на вашия OSPi, която също има достъп до IO портовете. Ако сте експериментирали с различни приложения за домашна автоматизация или други контролни приложения, моля, деинсталирайте ги и опитайте отново.

Admin
    Keymaster

Тогава ми хрумва, че други причини за спиране на напояването могат да бъдат:

– Сензорът за дъжд или почвена влага е активиран
    – Зависещото от времето напояване се активира и намалява времето за напояване

Anonymous
    Inactive

Няма нищо друго монтирано освен отворени пръскачки.
    И аз първо се сетих за закъснението при дъжд и го изключих напълно. Също така не помага.

Скоро ще преинсталирам изцяло Pi с нова SD карта, да видим дали ще се оправи.

Преглед на 10 публикации - от 1 до 10 (от общо 10)
  • Трябва да сте влезли, за да отговорите на тази тема.