FlowSensor 3-wire не се разпознава

Начална страница Форуми Общо взето FlowSensor 3-wire не се разпознава

тагирани:  , ,

Преглед на 5 публикации - от 1 до 5 (от общо 5)
  • Author
    Публикации
    KaNe
    Participant

здравейте всички

Купих разходомер за моя OSPI (фърмуер 2.1.9). Тествах това на Arduino, доставя цифрови 0/1, т.е. импулси на литър (според информационния лист 1 импулс/литър).

Също така го свързах правилно, Vin (+5V), Sensor1 кабела за данни и GND разбира се. Тъй като работи с ардуино и точно окабеляването, предполагам, че е правилно.

За съжаление нищо не се отчита при поливане, правилният Sensor1 е избран като тип сензор, опцията „Ignore Sensor1“ също е изключена, така че трябва да се брои.

Имам този датчик: https://www.amazon.de/gp/product/B089KJFVLV

може ли някой да помогне какво не е наред Като алтернатива – някой има ли друг сензор за 1″ (32 мм)?

поздрави,
    Кай

Admin
    Keymaster

Би било по-интересно да знаете какво сте задали в настройките на сензорите

KaNe
    Participant

здравей

Настройката е сензор тип 1 “поток” и 1 литър/импулс

Сензор 2 е на „няма“.

Поздрави Кай Нойхаус

Admin
    Keymaster

здравей

В листа с данни пише „изходна мощност DC 4,7 V“, което вероятно означава, че превключва сигналния кабел на PLUS.

За съжаление това не работи, импулсните броячи трябва да поставят GND на входа на сензора.

Така че винаги има импулс, когато GND+SENSOR е свързан

KaNe
    Participant

здравей

Да, това е вярно само по себе си. Това е очакваното поведение при 2-жични датчици (сензор + Gnd), при 3-жични само допълнителен + на VIN, поне аз така го разбрах. Успях да прочета поне 1 и 0 на цифров входящ порт с помощта на Arduino. Оттук и изненадата ми.
    Но добре, като алтернатива ще купя друг сензор, просто не мога да намеря никъде разумно достъпен 2-жилен сензор за 1″.
    Отворен съм за препоръки.

Благодаря за подкрепата.
    поздрави,
    Кай

Преглед на 5 публикации - от 1 до 5 (от общо 5)
  • Трябва да сте влезли, за да отговорите на тази тема.