множество зони – един сензор за влажност на почвата?

Начална страница Форуми Общо взето множество зони – един сензор за влажност на почвата?

Преглед на 6 публикации - от 1 до 6 (от общо 6)
  • Author
    Публикации
    Badger
    Participant

здравей

Първо: все още не съм използвал OpenSprinkler. Оттук и евентуално донякъде лаическият въпрос.

В бъдеще бих искал да контролирам 4 зони (последователни), но искам да инсталирам само един сензор за влажност на почвата.
    Може ли OpenSprinkler да се справи правилно с това?

След като прегледах различни инструкции, честно казано не съм сигурен дали работи така, както искам.

Моята идея:
    – Зададох желано време за напояване (напр. зона A от 4:00 сутринта до 4:15 сутринта, зона B от 4:15 сутринта до 4:30 сутринта и т.н.).
    – Подът има ли напр. След 10 минути поливане с желаната влажност, поливането спира в тази зона
    – референтната стойност (в този случай 10 минути) вече се използва за напояване на зона B
    – и т.н

Работи ли така, както си го представям? Или наистина ще ми трябват 4 сензора за такъв случай? Или бихте го решили по съвсем различен начин?

Най-добри пожелания
    Патрик

Admin
    Keymaster

здравей

това не е проблем. Първо, не се настройва зоната, а програмите. Ако всичките 4 зони са в една програма, има само една настройка. Ако обаче искате да имате отделна програма за всяка зона, тогава просто създайте 4 корекции за всяка програма.

Почвената влага се обработва чрез функцията „Програмни настройки“.

Създавате 4 от тях, всяка с един и същ сензор, но винаги с различна програма

Badger
    Participant

Благодаря за отговора.

Но това означава: Дори ако зоновите вентили се активират последователно, зона 2 се стартира, въпреки че зона 1 е спряна рано, защото земята вече е достатъчно влажна?
    Просто искам да съм на сигурно място, преди да купя контролера :)

Admin
    Keymaster

Както вече казахме, програмата се адаптира.
    До нас имаме две зони 1 и 2, с времетраене на зона 1 = 2 и зона 2 = 5 минути. Това отговаря на 100%
    Ако сензорът за влага на почвата отчита само частична влага и корекцията на програмата изчислява 50%, тогава програмата работи със Зона1 = 1 и Зона2 = 2,5 минути

Admin
    Keymaster

Както вече казахме, програмата се адаптира.
    До нас имаме две зони 1 и 2, с времетраене на зона 1 = 2 и зона 2 = 5 минути. Това отговаря на 100%
    Ако сензорът за влага на почвата отчита само частична влага и корекцията на програмата изчислява 50%, тогава програмата работи със Зона1 = 1 и Зона2 = 2,5 минути

Badger
    Participant

Перфектно – благодаря за информацията!

Преглед на 6 публикации - от 1 до 6 (от общо 6)
  • Трябва да сте влезли, за да отговорите на тази тема.