Интеграция на Ospi в домашната мрежа с IOBroker

Начална страница Форуми Общо взето Интеграция на Ospi в домашната мрежа с IOBroker

тагирани:  , , ,

Преглед 3 въпроса - 1 до 3 (всички 3 общо)
  • Author
    Публикации
    Hanghuhn
    Participant

здравей

Използвам платката Ospi от години, миналата година трябваше да инсталирам по-нов RPI, защото по-късният вече не беше съвместим с текущия фърмуер.

Alles gut soweit, jetzt habe ich festgestellt das die Ospi Oberfläche :8080 nicht immer zuverlässig erreichbar ist, kann es sein das ich nicht mit mehreren Geräten gleichzeitig drauf zugreifen kann?

Понякога трябваше да изключа и рестартирам, защото не можех да стигна по-нататък.

Ето защо исках да го внеса в IOBroker, някой тук вече прилага ли го?

Активирах MQTT и предприех първите стъпки за запитване към OSPI с помощта на Linux адаптер, за да мога да задействам дистанционно чисто рестартиране.

Със сигурност би имало смисъл да актуализирате Raspbian на RPI или OpenSprinkler rel. Лесна грижа?

Поздрави

Томас

Прикачени файлове:
    Трябва да си влезли в системата за преглед на прикачени файлове.
    Anonymous
    Inactive

И на мен това би ми било интересно. Мисля да прехвърля стойности от Netatmo (интегриран в ioBroker) към Ospi, например за спиране на напояването за 24 часа, когато вали. Но мисля, че настоящата реализация на MQTT не е предназначена за това.

поздрав

HG

Hanghuhn
    Participant

Така че тази седмица случайно успях да интегрирам Ospi в Iobroker чрез Mqtt.

Бях посочил порт, който вече беше зает от Sonoff, поради което последния път не стигнах повече.

Току-що направих и актуализациите.

Но имам друг строителен обект в момента, така че не продължих с Ospi и Iobroker.

Преглед 3 въпроса - 1 до 3 (всички 3 общо)
  • Трябва да сте влезли, за да отговорите на тази тема.