Проблем: Сензорът за дъжд не спира поливането

Начална страница Форуми Общо взето Проблем: Сензорът за дъжд не спира поливането

Преглеждане на 2 публикации - 1 до 2 (от 2 общо)
  • Author
    Публикации
    Anonymous
    Inactive

Здравейте, преди седмици купих OpenSprinkler 3.2 (най-нов фърмуер), който управлява 8 соленоидни клапана на Hunter. Това също работи отлично.

Сега купих сензор за дъжд Hunter Rain Clik и го свързах чрез GND и SN2. След това изберете сензора за дъжд в опциите под Сензор 2 и оставете „Нормално отворен“ без отметка. Защото сензорът е отварачка.

Виждам малкото r на дисплея, което за мен означава, че сензорът е разпознат. Сега щракнах върху бутона за тестване и получавам съобщението Сензор 2 е активиран и малкото r става голямо R и след това се появява символът за дъжд.

Пуснах две поливни вериги ръчно и отново натиснах тестовия бутон. Символът на дъжда идва, но напоителните кръгове не спират. Също така проверих, за да се уверя, че съм проверил Игнориране на сензор 2. Това не е така.

Тествах всичко със сензор 1. Същият резултат.

Също така поставих отметка в квадратчето за нормално отворено. Нищо не работи. Сега вече не знам какво да правя.

Ще се радвам на предложения.

Благодаря предварително

Най-добри пожелания
    Хайко

Admin
    Keymaster

Ръчното стартиране на напоителните вериги или програми не се прекъсва от сензори.

В противен случай не би било възможно да стартирате програма ръчно, ако се задейства сензор.

Преглеждане на 2 публикации - 1 до 2 (от 2 общо)
  • Трябва да сте влезли, за да отговорите на тази тема.