Управление на помпа и използване на поплавъчен превключвател като сензор

Начална страница Форуми Общо взето Управление на помпа и използване на поплавъчен превключвател като сензор

Преглеждане на 2 публикации - 1 до 2 (от 2 общо)
  • Author
    Публикации
    Anonymous
    Inactive

здравей

Бих искал да внедря следния случай на употреба и все още търся подходящия хардуер. Попаднах на открити пръскалки.

Може би можете да ми кажете дали това ще свърши работа.

Имам водоизточник с потопяема помпа 230V.

Бих искал да обслужвам два потребителя/вериги от този източник.

Контур 1 трябва да получава вода по различно време през деня за време, което трябва да бъде определено. Но само докато плаващ превключвател (прост превключвател отворен/затворен) реагира.

Верига 2 трябва да може да се управлява ръчно с помощта на превключвател и е независима от верига 1.

Представях си всичко с OSPi платка. Бих искал да свържа поплавъчния превключвател като сензор 1. Тогава сензор 2 ще бъде превключвател за ръчно управление.

Бих искал да управлявам помпата като главна чрез реле. (Можете ли да ми кажете какво използвам най-добре? OSPi с 24VAC)

По същество са налице следните процеси на превключване:

Верига 1: По график, докато поплавъкът е свободен; Ако поплавъчният превключвател се включи, не отваряйте клапан 1 и главния за помпата, докато нивото не спадне отново и след това продължете както обикновено по графика.

Верига 2: Вентилът и главният са отворени, докато превключвателят е активиран. Независимо от верига 1, главният трябва също да се отвори, когато плаващият превключвател е активиран. В най-добрия случай графикът за верига 1 се игнорира, докато превключвателят е активиран. В противен случай и двата клапана може да са отворени едновременно.

Уменията по програмиране са налични и не би трябвало да има проблем с писането на код, ако е необходимо. Основно съм загрижен за функциите на хардуера.

благодаря

поздрав

уинги

Admin
    Keymaster

здравей

да, това работи и имате късмет, защото сега с OSPi версия 1.5 има два сензорни входа - 1.44, а неговият предшественик имаше само един.

Имате нужда от реле с подходяща мощност, не знам мощността на потопяемата помпа, така че проверете дали следното реле пасва:

Finder 22.32.0.024.4540 Контактор 1 свързващ контакт, 1 прекъсващ контакт

Вашият поплавъчен превключвател работи като сензор за дъжд, когато вали -> без поливане. Така че, ако Sen1 и GND са свързани, потопяемата помпа не се активира.

Можете да зададете за всяка верига дали да реагира на Sen1.

Преглеждане на 2 публикации - 1 до 2 (от 2 общо)
  • Трябва да сте влезли, за да отговорите на тази тема.