Зависимо от времето градинско напояване OpenSprinkler с метеорологична станция Netatmo

Начална страница Форуми Въведено Зависимо от времето градинско напояване OpenSprinkler с метеорологична станция Netatmo

Преглед на 11 публикации - от 1 до 11 (от общо 11)
  • Author
    Публикации
    Anonymous
    Inactive

За да напоявам градината на моята терасирана къща, инсталирах компютър за напояване OpenSprinkler, за да контролирам напоителната система Gardena въз основа на времето.

OpenSprinkler е инсталиран в гаража и захранва три напоителни зони, оборудвани с вентили Gardena 24V AC. Той е интегриран в моята WiFi мрежа чрез своя интегриран WiFi адаптер и се захранва от свързаното захранване. Вентилите са монтирани в задния двор на двупосочната вентилна кутия Gardena и предния двор на еднопосочната вентилна кутия. Тревата зад къщата се полива с изскачащ квадратен разпръсквач и турбинен изскачащ разпръсквач. За поливане на растенията в лехите пред къщата и саксиите на терасата зад къщата се използват различни дюзи за капково напояване.

Инсталиране на OpenSprinkler в гаража

Използвам OpenSprinkler 3.1-DC от пролетта на 2019 г. Вече имах две години опит с OpenSprinkler OSBee, но не исках да пропусна предимствата на метеорологичното напояване.

Трите зони за напояване са дефинирани във фърмуерната програма OpenSprinkler като „Backyard Lawn“, „Backyard Flowers“ ​​и „Frontyard Flowers“.

Според мен поливането на градината в зависимост от времето има смисъл само ако има достъп до надеждни местни данни за времето. Количеството на валежите може да варира значително от място на място. Поради тази причина интегрирах моята съществуваща метеорологична станция Netatmo в системата за управление.

Използвам метода на Zimmerman като специфичен за времето метод за OpenSprinkler. Зададох базовата стойност за влажност на 65%, всички други базови стойности бяха запазени. Мисля, че това съответства доста добре на средното ниво на влажност през периода на градинарство в Централна Европа и имам добър опит с него.

В текущата версия V2.0.4 на метеорологичната услуга OpenSprinkler метеорологичните данни от последните 24 часа се използват за изчисляване на стойността на напояване „% ниво на водата“, когато се избира методът на Цимерман и се избира Местна метеорологична станция или Метеорологична станция. Това обаче е по-скоро предимство пред класическия метод на Цимерман, тъй като в изчислението на поливната стойност са включени по-актуални данни за температура, влажност и валежи.

През последните години доставчиците на метеорологични услуги и облачните услуги все повече въвеждат платежни системи и екипът на OpenSprinkler извърши редица актуализации в това отношение.

За да стана малко по-независим от това, инсталирах OpenSprinkler Weather Service заедно с метеорологичния софтуер с отворен код WeeWx на Raspberry Pi. WeeWx установява връзка с метеорологичната станция Netatmo и също така позволява графично показване на данните за времето. Също така прекомпилирах фърмуера на OpenSprinkler 2.1.9(7) и нулирах периодичното анкетиране на метеорологичната услуга от 6 часа на един час. Според мен това е единственият начин да се получат актуални данни за напояване в ранните сутрешни часове. Поради локалната инсталация на Raspberry Pi на метеорологичната служба, няма допълнителни разходи за екипа на OpenSprinkler поради увеличената честота на анкети.

За да се избегне напояване, когато вали, е инсталиран и сензор за дъжд Kenko M152, който е свързан към входа на сензора OpenSprinkler S1. Облачната услуга IFTTT вече не може да се използва за предупреждения за дъжд, тъй като гарантираното време за отговор в неплатената версия може да бъде до 1 час.
    Използвам IFTTT само за регистриране на общото количество дъжд от предишния ден, определено от Weather Underground и дейностите на OpenSprinkler в Google Calendar.

През последните години моравата, цветята и храстите се поливат на всеки два дни в 7:00 ч. Тази година трябва да се подобри водоснабдяването на саксийните растения на терасата, тъй като явно трябва да се полива по-често от всеки два дни в горещите дни.

Сега моравата се полива на всеки два дни, малко след изгрев слънце. Цветята и храстите се поливат ежедневно в 18:00 часа. 100% базова стойност от 30 минути е определена за тревата и 100% базова стойност от 15 минути за цветята и храстите. Но все още оптимизирам тук и евентуално ще увелича поливането на тревата до три дни със 100% базова стойност от 45 минути.

За мен също е важно да проверя функционирането на поливната система, когато пътувам. В допълнение към управлението на OpenSprinkler с приложението OpenSprinkler, в случай на сериозна грешка е възможно и нулиране на захранването на OpenSprinkler чрез радиоуправляем контакт, който може да се управлява дистанционно с помощта на Fritz!Box.

Admin
    Keymaster

Е, това е, което аз наричам страхотно описание.

Също така интегрирах метеорологичната си станция, но все още съм свързан с OpenSprinkler чрез Weatherunderground.

Anonymous
    Inactive

Здравей Францщайн,

И аз имам предвид точно този проект. Можете ли да ми дадете допълнителни връзки или източници, за да мога да използвам информацията за времето на netatmo и информацията за дъжд в OSPI. Също така вероятно ще трябва да прекомпилирам текущата версия на OpenSprinkler за PI, но все още не знам как да направя това. Затова съм много благодарен за всяка информация.

Admin
    Keymaster

Здравейте hg, Всичко всъщност е описано във форума на OpenSprinkler на английски език, в свързаните инструкции и статии в базата знания и в хранилището на OpenSprinkler GitHub. Малко е досадно да се събира всичко, но за съжаление няма пълно описание на едно място. Най-лесният начин би бил да регистрирате Netatmo Station в Weather Underground, да актуализирате фърмуера на OpenSprinkler и след това да получите достъп до данните за времето от Weather Underground. Ето някои интересни връзки по темата: https://OpenSprinkler.com/forums/topic/error-building-firmware-from-source/ https://openthings.freshdesk.com/support/home https://github.com/OpenSprinkler За съжаление ще бъда на почивка през следващите три седмици, но ще се радвам да помогна, ако е възможно след това. Поздрави Франц (предадено)

Anonymous
    Inactive

Благодаря ти много за информацията, Франц. Ще го пробвам. Засега ще използвам само netatmo като източник на данни за дъжд и температура чрез Weather Underground. Искам да интегрирам ситуацията в моята градина по-точно; Мога да превключа метеорологичните данни от DarkSky към WUnderground под „Опции“ и „Разширени“. Все още ли е необходим WeeWx? Засега ще оставя фърмуера такъв, какъвто е (2.1.9(4)). Ако имам нужда и от почасова актуализация, може да се наложи да го направя отново. Но мисля, че зависи от избрания специфичен за времето метод. Трябва да опитам това. Какво използвате там (Zimmerman, ETo)?

Anonymous
    Inactive

<p style=”text-align: left;”>Само накратко. WeeWx не е необходим. Weather Underground може да бъде избран като метеорологична услуга директно в OpenSprinkler. Използвам метода на Цимерман. ETo не може да се използва с Weather Underground.</p>

Anonymous
    Inactive

В момента мога да създам акаунт с Weather underground, но добавянето на метеорологична станция води до грешка. Без метеорологична станция обаче не мога да кандидатствам за API код. Продължавам да опитвам.

Anonymous
    Inactive

Здравейте, данните на Netatmo все още работят ли за вас за контрол на напояването? Не мога да регистрирам моя Netatmo в WU. Въпреки това попаднах на статия, в която се посочва, че Netatmo е прекратил сътрудничеството си с WU и следователно моите собствени измервания на дъжд и данните от Netatmo вече не могат да се използват.

https://community.homey.app/t/info-netatmo-hat-die-partnerschaft-mit-weather-underground-beendet/44000

Каква друга възможност има да използвате местното количество дъжд от собствената си градина, за да изчислите количеството на напояване? Прогнозата за времето е твърде неточна в голям град. Винаги някъде вали, но не неизбежно в моята градина.

Anonymous
    Inactive

Както беше описано по-горе, инсталирах метеорологичната услуга OpenSprinkler заедно с метеорологичния софтуер с отворен код WeeWx на Raspberry Pi. Съществува обаче и опция за препращане на данните от Netatmo към метеорологичната услуга „MeteoWare Plus“. По този начин те могат да бъдат препратени от Meteoware Plus към Weather Underground. Това все още трябва да работи. Просто го изпробвайте!

Michael Betz
    Participant

здравей

Сега сигурно ли е, че netatmo е прекратил партньорството с Wu?
    Тъй като все още можете да регистрирате устройства netatmo на сайта на WU.

Прикачени файлове:
    Трябва да си влезли в системата за преглед на прикачени файлове.
    Admin
    Keymaster

Netatmo вече работи отново, но е необходима ръчна работа:

https://github.com/OpenSprinkler/OpenSprinkler-Weather/blob/master/docs/netatmo.md

Преглед на 11 публикации - от 1 до 11 (от общо 11)
  • Трябва да сте влезли, за да отговорите на тази тема.